Column wijkagent Robert Jan Schaeffer

  Column

Een nieuwe column van de wijkagenten van Alblasserdam. Robert Jan Schaeffer blikt in deze column terug op het afgelopen jaar.

"De kerst is weer achter de rug en het einde van het jaar nadert. Een moment waarop ik even terugblik op het afgelopen jaar. Een jaar waarover ik in het algemeen kan zeggen dat wij in Alblasserdam een goed jaar hebben gehad op het gebied van veiligheid. We hebben mooie aanhoudingen verricht en zaken opgelost. Ik heb mooie burgerinitiatieven zien ontstaan. Whatsapp-groepen en buurttoezicht werpen zijn vruchten af. Een nieuw horecaconvenant is getekend om het uitgaan in Alblasserdam nog veiliger te kunnen maken en ik heb veel misdaadcijfers zien dalen.

Een jaar waarin genoeg is gebeurd en waarin ik als wijkagent een hoop mooie, leuke, maar helaas ook trieste momenten heb meegemaakt. Zo heb ik toezicht gehouden bij meerdere gezellige evenementen die Alblasserdam rijk is, maar ben ik ook bij slachtoffers van misdrijven en ongevallen met slechte afloop geweest.

Een jaar waarop ik met trots terugkijk op wat wij hebben bereikt. Ik zeg wij, omdat ook u hieraan heeft bijgedragen. Het was namelijk uw melding van die insluiper bij de buren, waardoor wij hem konden pakken. Het was uw melding, waardoor wij die gestolen fietsen terug hebben gevonden. Het was ook uw melding, waardoor wij voorkomen hebben dat een autoinbreker zijn gang kon gaan en het was ook uw melding, waardoor wij de juiste zorg konden zoeken voor een moeder die op een uitzichtloos punt stond met haar kinderen.

Mijn wens voor 2017 is dan ook dat wij deze lijn kunnen doorzetten en we Albasserdam samen nog veiliger kunnen maken!

Voor nu rest mij u een goede jaarwisseling en mooi en veilig 2017 te wensen! Doe voorzichtig met het vuurwerk en let op uzelf en op elkaar!"

Meer berichten