Column politie Alblasserdam: even voorstellen...Arjan van Leeuwen

  Column

ALBLASSERWAARD - Vanuit de politie Alblasserdam wordt er maandelijks een column geschreven voor De Vonk. 


"Mijn naam is Arjan van Leeuwen en ik ben sinds december 2016 werkzaam als Operationeel Expert Wijkagent, ook wel wijkagent-expert genoemd, binnen het basisteam Drechtsteden-Buiten van politie-eenheid Rotterdam en als zodanig verbonden aan de gemeente Alblasserdam.

Sinds 2003 ben ik werkzaam bij de politie en heb hierbij verschillende functies gehad. Vanaf 2004 ben ik werkzaam geweest op de toenmalige noodhulp binnen de Hoeksche Waard. Een functie die veel diversiteit met zich mee bracht.
Daarnaast was ik binnen de Hoeksche Waard circa zeven jaar actief als wijkagent van diverse wijken. Vooral de laatste jaren heb ik daarbij veel ervaring op mogen doen op het gebied van horeca en evenementen. Naast mijn werk als wijkagent heb ik toen de opleiding Integrale Veiligheid gevolgd om mijn kennis en doorstroommogelijkheden te vergroten.

Mijn huidige functie is nieuw binnen de Nederlandse politie. Anders dan voorheen is er een regisserende / overkoepelende en ondersteunende taak onderscheiden. Deze taak vervul ik mede ter ondersteuning van de vier wijkagenten van Alblasserdam.

Een voorbeeld: indien er sprake is van een inbrakengolf, schrijf ik het plan van aanpak. Eerst deed de reguliere wijkagent dit wat ten koste ging van de tijd dat hij / zij daadwerkelijk in de wijk kon zijn. Uiteraard zal ik zoveel mogelijk samen met de wijkagenten optrekken en naar buiten gaan om het gebied goed te leren kennen.
Daarnaast ga ik me bezighouden met wijk overstijgende problematiek en krijg ik een aantal portefeuilles onder mij. Ik zal dus zowel binnen Alblasserdam werkzaam zijn als ook basisteambreed voor de andere gemeentes (Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht). De portefeuilles waar ik mij mee ga bezighouden hebben betrekking op highimpact-crime, horeca en evenementen.

Via twitter @A_van_Leeuwen zal ik, daar waar mogelijk, zoveel mogelijk delen over mijn werkzaamheden."

Meer berichten