Soli Deo Gloria start weer met muzieklessen

  Cultuur

Alblasserdam - Deze week zijn de muzieklessen en repetities bij Soli Deo Gloria weer van start gegaan na een korte zomerstop. De leerlingen die spelen op koperblaasinstrumenten, saxofoon en slagwerk gaan zich het komende seizoen verder bekwamen op hun instrumenten onder leiding van de vakdocenten van Soli.

Voor de opleidingsorkesten SoliD (slagwerk) en Solide (blazers) staat er een leuk seizoen te wachten met afwisselende optredens in én buiten Alblasserdam. Beide orkesten beschikken ook over een startgroep waar beginnende muzikanten al na een paar maanden les kunnen aanschuiven om gezellig samen muziek te maken. Bij alle instrumentgroepen is er nog plaats voor nieuwe (jonge) muzikanten. Er zijn lessen te volgen op trompet, bugel, hoorn, trombone, bariton, saxofoon en slagwerk. Een proefles is gratis en er kan een handige 10-lessenkaart worden aangeschaft ter kennismaking. Een instrument wordt door Soli ter beschikking gesteld.

Het eerste optreden van het seizoen van Soli's opleidingsorkesten is bij het Havenfestival op zaterdag 21 september. Op de locatie naast het Kruidvat treden in de ochtend het fanfareorkest en de Melody Percussion Band op en in de middag de opleidingsgroepen SoliD en Solide ook de startgroepen komen dan in actie. Er is ook een kraam waar instrumenten uitgeprobeerd kunnen worden en informatie over Soli's muziekopleiding te verkrijgen is.

Voor meer informatie over muziekles is de website van Soli te raadplegen www.sdgalblasserdam.nl. Een berichtje sturen naar connielindhoud@kpnmail.nl of bellen naar 06-24932762 kan ook.

Meer berichten