Logo de-vonk.nl


Wim Verwoerd haalde uit liefde voor het Joodse volk zijn busrijbewijs. "Ik haalde het rijbewijs voor een stichting die Joden vanuit de Oekraïne terug brengt naar Israël." (Foto: Anja Helmink)
Wim Verwoerd haalde uit liefde voor het Joodse volk zijn busrijbewijs. "Ik haalde het rijbewijs voor een stichting die Joden vanuit de Oekraïne terug brengt naar Israël." (Foto: Anja Helmink) (Foto: Anja Helmink)

Alblasserwaarder van de week: Wim Verwoerd

  Human Interest

Nieuw-Lekkerland - Wim Verwoerd (58) groeide op in de omgeving van Gouda. Op gegeven moment kwam hij naar Nieuw-Lekkerland en was daar 17 jaar leerkracht. Uit liefde voor het Joodse volk haalde hij zijn busrijbewijs. "Ik kom van een boerderij, dus met groot materieel rijden was ik wel gewend. Ik haalde het rijbewijs voor een stichting die Joden vanuit de Oekraïne terug brengt naar Israël. Op gegeven moment ben ik ook buschauffeur van beroep geworden. Nu zit ik alweer 18 jaar met veel plezier op de bus."

Verwoerd: "Het is onze levensroeping het Joodse volk te bemoedigen. Mijn vrouw Ria werkt fulltime voor stichting Roechama die Joodse gezinnen sponsort in de Oekraïne. Samen reizen we daar regelmatig heen."

Wim verzorgt ook spreekbeurten over de geschiedenis van de kerk en over wat de Joden is aangedaan. "In Openbaring 17 lezen we dat het oordeel over Babylon gaat komen. Dat is onze boodschap geworden. Daarom richtten we vier jaar geleden de werkgroep 'Weg uit Babylon' op. Een jaar geleden werd dit een stichting. In 2012 schreef ik 'Weg uit Babylon'. Dit boek is gegrond op Openbaring 18:4. 'Ga uit haar weg, Mijn volk, opdat u geen deel hebt aan haar zonden, en opdat u niet van haar plagen zult ontvangen.' Mensen moeten wakker worden. Het oordeel komt, haast je! Een derde deel van de wereld gaat gezuiverd worden. Hoopvol is dat God Zijn volk verzamelt. Achter het oordeel ligt het Koninkrijk van God."

Twee keer organiseerde het bestuur van de stichting een studiedag. Tijdens die dag werd de oproep gedaan: "Wie zou in zijn eigen dorp deze boodschap willen brengen?" Uit zes plaatsen meldden zich mensen aan. Daarom ging de 'Blaas de bazuin' tour afgelopen maanden door Nederland en werd een bijeenkomst gehouden in Heerenveen, Wezep, Katwijk, Ermelo, Urk en Nieuw-Lekkerland. Tijdens de bijeenkomsten werd op de bazuin geblazen. In de boodschap die daarop volgde, klonk: "We moeten ervoor zorgen geen verbinding te hebben met Babylon. Afstand nemen van de anti-semitistische kerkgeschiedenis en de vervangingsleer is belangrijk. Een kerkvader als Tertulianus (ca. 160 - ca. 230) liet zich al heel negatief uit over de Joden. En wat is de Joden in de loop van de geschiedenis allemaal niet aangedaan. Verder is alles vervangen: kerk in plaats van Israël, Rome in plaats van Jeruzalem, zondag in plaats van sabbat, heidense feesten in plaats van Bijbelse feesten, geestelijke uitleg van profetieën in plaats van letterlijke. Vaak gaan mensen het snappen als ze inzien hoe de Bijbelse profetieën letterlijk vervuld worden." Op weguitbabylon.nl is de boodschap van 'Blaas de Bazuin' na te lezen en binnenkort ook te beluisteren.

Reageer als eerste
Meer berichten