Logo de-vonk.nl


Danique en Evy.
Danique en Evy.

Drie keer brons voor turnsters KDO

  Sport

Vier meiden van KDO Alblasserdam turnden onlangs hun finale 4e divisie van het district Zuid-Holland in Amsterdam.

ALBLASSERDAM - Naomi de Witte en Anne Groenendijk turnden hun wedstrijd in de categorie Jeugd2. Zij namen het op tegen 34 meisjes van andere turnverenigingen in Zuid-Holland. Ze hadden hard getraind voor deze wedstrijd en dat was terug te zien in hun mooie oefeningen. Qua moeilijkheidsgraad zitten deze twee meiden boven het gemiddelde.

Op sprong, brug en balk zetten ze hun beste beentje voor, maar op vloer, het laatste onderdeel sloten ze af met prachtige oefeningen en behaalden daar hoge scores. Uiteindelijk werd Anne 6e en Naomi behaalde zelfs het podium met een prachtige derde plaats.
Later in de middag waren nog twee turnsters van KDO aan de beurt om hun finale te turnen: Evy Maat, categorie junior en Danique van der Vliet, senior, beiden in de 4e divisie. Terwijl Evy met 2 goede sprongen op Pegases begon, turnde Danique haar vrije oefening op vloer. Zij slaagde erin deze nog beter uit te voeren dan vorige week, toen ze regiokampioene werd. Evy liet ook op brug en balk mooie elementen zien en sloot af met een elegante vloeroefening, waarin duidelijk te zien was hoeveel plezier ze in haar sport heeft. Danique sloot af met balk, haar favoriete toestel, en liet hier weer een nagenoeg foutloze oefening zien.

Omdat er in elke categorie 36 meisjes meededen, was de kans op een podiumplaats klein. Maar tijdens de prijsuitreiking werd als eerste Evy naar het podium geroepen: ook zij behaalde een bronzen medaille, net als haar teamgenootje Naomi. Groot was de verrassing toen bleek dat ook Danique derde was geworden.
Deze drie meiden zijn alle drie met hun derde prijs gepromoveerd naar de derde divisie, waarin ze volgend jaar hopen uit te komen.

2 reacties
Meer berichten