Logo de-vonk.nl


Anouk van der Vliet (KDO Alblasserdam) wist het wedstrijdseizoen mooi af te sluiten.
Anouk van der Vliet (KDO Alblasserdam) wist het wedstrijdseizoen mooi af te sluiten.

Anouk van der Vliet turnt NK finale

  Sport

Anouk van der Vliet, turnster bij de vereniging KDO Alblasserdam, heeft zich via de voorrondes uit ruim 200 turnsters geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap turnen 2e divisie.

ALBLASSERDAM - Ze nam het op tegen 35 andere turnsters in de meerkampfinale in Alphen aan de Rijn. Ze startte haar wedstrijd op balk. Haar trainers en publiek waren wat nerveus, maar Anouk zelf had daar geen last van.

Anouk turnde direct een prachtige balkoefening, met hoge moeilijkheid, en zette gelijk een hoge score neer. Op vloer combineerde ze op mooie muziek acrobatiek met lenigheid en mooie sprongen. Daarna liet ze op sprong twee ruim geturnde sprongen zien, waarvoor ze de tweede dagscore haalde. Ze sloot haar wedstrijd af met een strakke brugoefening. Uiteindelijk scoorde ze 52.758 punten, en behaalde daarmee de tiende plaats.
De beste acht meisjes uit de halve finale konden zich plaatsen voor de finales per toestel. Anouk had zich geplaatst voor de toestelfinale sprong en balk, die ze een dag later turnde. Op sprong was ze als laatste turnster aan de beurt. Ze zag haar 7 concurrentes mooie scores halen, maar wist dat het mogelijk was om met een goede landing in de medailles te turnen. Haar eerste sprong, een half in heel uit, was keurig geland. In de tweede sprong had ze een klein stapje, maar haar uitvoering was goed.

Haar cijfer kwam op het scherm: een 12.375. Hiermee behaalde ze een zilveren medaille! Daarna stond nog de balkfinale op het programma. Ook hier turnde ze een knappe oefening, en haalde ze een zesde plaats. Voor Anouk is het wedstrijdseizoen hiermee mooi afgesloten. Ze heeft er hard voor getraind, iedere week 9 uur in de gymzaal. Ze is vorig jaar gepromoveerd van de derde naar de tweede divisie en heeft laten zien dat ze in dit niveau goed mee kan komen.

Reageer als eerste
Meer berichten