Logo de-vonk.nl


Voetbalkamp en kledinginzamelingsactie Zambia groot succes!

  Sport

Kinderdijk - Eindelijk was het afgelopen weekend weer zo ver: het jaarlijkse voetbalkamp bij vv De Zwerver uit Kinderdijk. Na veel voorbereidingen en acties zoals een Gooische Bingo, kledingmarkt en cakeverkoop, kon het tweedaagse kamp voor de pupillen weer beginnen.
De kinderen werden ingedeeld in gemixte teams en kregen ieder een voetbalclub toegewezen. Er werden verschillende voetbalspelletjes gedaan, waaraan ook spelers van het 1e en 2e elftal meededen.
's Avonds was er een vossenjacht en de avond werd afgesloten met een disco en kampvuur. Natuurlijk mochten ook de pizza's niet ontbreken.

Na heel wat keten en weinig slaap was het zaterdag dan toch echt weer tijd om actief bezig te zijn met onder andere een buikschuifbaan en voetbalkooi.
Het kamp werd afgesloten met de overdracht van voetbalschoenen, trainingspakken en dergelijke aan FCMH. Deze organisatie helpt onder meer de spelers in de lokale Mbaya Musuma district league in Zambia aan voetbalkleding. vv De Zwerver vindt natuurlijk dat iedereen moet kunnen voetballen en daarom leek hen dit een mooi doel. Maar niet alleen kinderen in Afrika, ook de kids in Kinderdijk worden verwend. Met dank aan de sponsoren en de diverse inzamelingsacties kunnen er mooie trainingsmaterialen voor de jeugd aangeschaft worden.
Al met al kijkt de organisatie weer terug op een gezellig en geslaagd voetbalkamp. Alle sponsoren, vrijwilligers, mannen van het 1e en 2e en natuurlijk de kids, bedankt voor jullie inzet!

Reageer als eerste
Meer berichten