Logo de-vonk.nl


Het U20 team van Klipperstars verliest van het Groningse Donar. (Foto: pr)
Het U20 team van Klipperstars verliest van het Groningse Donar. (Foto: pr)

Klipperstars U20 verliest van Donar

  Sport

Nieuw-Lekkerland - Het U20 team van Klipperstars trad zaterdag aan tegen Donar uit Groningen. Donar had de eerste wedstrijd met 3 punten gewonnen en Klipperstars met 4 punten verloren. Kans op een leuke middag was er dus zeker.

Die leuke middag begon ook heel goed voor de 'Jaleco' formatie. Waar Donar alleen met zijn grote mensen aan punten wist te komen scoorde Klipperstars van alle kanten. Driepunters, mooie fastbreaks alles zat er tussen. Mede door 4 driepunters van Gerrit-Jan den Ouden en 1 driepunter van Richard van Krimpen liepen de Lekkerlander uit naar een 21-10 voorsprong. Donar leek er echter niet heel erg van te schrikken en probeerde puntje bij puntje wat dichterbij te komen. Dat lukte ook aardig want na 1 periode spelen stond het 23-20 in het voordeel nog wel van Klipperstars.

De tweede periode ging vrijwel gelijk op. Je zag bij de Groningse ploeg dat ze het gewend waren om dit niveau continu vast te houden. Naast de grote centers die lastig af te stoppen waren begon Donar ook van de driepunterlijn raak te schieten. Klipperstars bleef goed zijn eigen kansen afwachten en kon ook dit kwart weer tot 17 punten komen. Echter maakte Donar er 23 en dit resulteerde in een 40-43 ruststand. Klipperstars had moeite met het niveau van de eerste helft vast te houden. Langzaam maar zeker liep Donar weg bij Klipperstars. Uiteindelijk werden er maar 21 punten gemaakt in de tweede helft door Klipperstars. Donar wist tot 37 punten te komen, wat dus betekende dat er aan het einde van de wedstrijd een stand van 61-80 op het bord stond. Een verdiende nederlaag maar niet kansloos.

Meer berichten


Shopbox