Logo de-vonk.nl


Kinderdijk F1 en F2. (Foto: Privé)
Kinderdijk F1 en F2. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Derde keer winst voor CKC Kinderdijk

  Sport

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 25 november werd er in sporthal de Blokweer gespeeld tegen ONDO uit 's Gravenzande. ONDO had in de eerste 2 wedstrijden er een keer gewonnen en een keer verloren.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een trekking gedaan m.b.t. het slaan van de eerste paal van de nieuwe sporthal. D.m.v. loting werd er bepaald dat Lucas van Heemskerk uit de E4 as woensdag 29 november mag helpen met het slaan van de eerste paal. De E4 mag de paal beschilderen.
 
Kinderdijk ging ook deze keer weer fel van start en na 2 minuten lag de eerste bal in de korf, 1-0 door Max Donkervoort, maar binnen 15 seconden had ONDO daar een antwoord op: 1-1. Na 6 minuten spelen kreeg Kinderdijk de eerste strafworp die gemist werd door Martijn Kreuk, maar die misser maakte hij na een halve minuut goed door raak te schieten 2-2. Halverwege de eerste helft zag het publiek dat Kinderdijk veel kansen miste maar ook veel rebounds had in de verdediging, waardoor ONDO geen lang aanvallen kon spelen. Met nog een kwartier op de klok, liep Kinderdijk langzaam uit naar een stand van 8-4 en vijf minuten voor de theetijd scoorde Koen Golverdingen het laatste doelpunt voor rust 9-6.
 
Na de pauze scoorde Marjolein Verkerk al snel door een vrije bal af te ronden. Ook in de tweede helft werden er de nodige kansen gemist, maar liepen ze wel uit naar een ruime voorsprong van 18-10. Mede door goed rebound week aan de kant van Kinderdijk werd er terecht gewonnen. De eindstand was 23-13.
 
Scores: Simone Hoek en Max Donkervoort 5x, Marjolein Verkerk 4x, Menno Bot 3x, Koen Golverdingen en Martijn Kreuk 2x, Arjan Schook en Lotte van de Lustgraaf 1x.
 
De volgende wedstrijd is zaterdag 2 december om 19:30 in de Bongerdhal tegen Vitesse in Barendrecht. Vergeet niet om woensdag 29 november naar sportpark Molenzicht te komen om het slaan van de eerste paal van sporthal Molenzicht bij te wonen. Aanvang 15:00 uur.
 
 

Meer berichten
Shopbox