Logo de-vonk.nl


Atletiek Vereniging A.A.A. was afgelopen weekend met drie deelnemers vertegenwoordigd bij de Wantijparkloop in Dordrecht. (Foto: Jolanda Leeman)
Atletiek Vereniging A.A.A. was afgelopen weekend met drie deelnemers vertegenwoordigd bij de Wantijparkloop in Dordrecht. (Foto: Jolanda Leeman) (Foto: Jolanda Leenman)

Atletiek Vereniging A.A.A. vertegenwoordigd tijdens Wantijparkloop

  Sport

ALBLASSERDAM - Atletiek Vereniging A.A.A. was afgelopen weekend met drie deelnemers vertegenwoordigd bij de Wantijparkloop in Dordrecht.

Naast de regio-crosscompetitie over vijf wedstrijden die door meer dan 20 jeugdleden van AAA worden gelopen, wisten deze drie AAA-ers de Wantijparkloop nog in hun schema in te passen. Niet voor niets reisden de drie jonge atleten af naar Dordrecht. De loop die afgelopen jaar nog werd afgelast in verband met een te kort aan vrijwilligers was nu decor voor een zonnige herfstloop dwars door het prachtige Wantijpark.

Zoals altijd gingen de AAA-ers voor de prijzen en met succes. Het verharde parcours betrof voor de jeugd twee ronden met een totale afstand van twee kilometer. Bij deze loop waren verschillende leeftijdscategorieën samengevoegd, wat een heuse strijd opleverde. Tim Leeman liep in een sterk deelnemersveld naar een prachtige derde plaats in een tijd van 8 minuten en 19 seconde. Goed voor een medaille en een felbegeerde beker. Max van Det had zijn krachten evenwichtig verdeeld over de twee ronden en eindigde op een zesde plek in 9 minuten en 22 seconde. Maud van Det streed bij de meisjes ook voor een podiumplaats. Lange tijd liep ze op de derde plaats maar ze wist een directe concurrent af te schudden en in de laatste bocht voor de finish lag ze op een knappe tweede plek die ze vervolgens niet meer afstond. Haar tijd was 9 minuten en 10 seconde.

Deze extra wedstrijden worden bij alle jeugdleden onder de aandacht gebracht door de jeugdwedstrijd coördinatrice Jolanda Leeman: "Uiteraard gaat het er bij het trainen met name om dat de kinderen het naar hun zin hebben. Voor een aantal die net even meer willen, bieden we regelmatig een agenda aan met dit soort wedstrijden er op".

Meer informatie over inschrijvingen, trainingen en de wedstrijden: www.aaa-atletiek.nl.

Meer berichten
Shopbox