Met goed verzorgd volleybal en slim spel gaat de laatste set met duidelijke cijfers naar de thuisploeg. (Foto: Henk Ossel)
Met goed verzorgd volleybal en slim spel gaat de laatste set met duidelijke cijfers naar de thuisploeg. (Foto: Henk Ossel) (Foto: Henk Ossel)

Overwinning voor dames 1 van Smash'66

  Sport

Vrijdag 1 december ontmoette dames 1 van Smash'66 het eerste damesteam van Bernisse uit Zuidland.

ALBLASSERDAM - Smash'66 is vastberaden om meer volleybal te laten zien dan de voorgaande wedstrijd tegen MVC, die eindigde in een kansloze nederlaag. De eerste set wordt vrij gemakkelijk gewonnen met 25-17. Na deze gemakkelijke setwinst start Smash vol zelfvertrouwen aan de tweede set.  

De tweede set is het Bernisse die het hoogste woord voert en weet Smash'66 het spel niet te keren. Aan het einde van deze set lijkt de setwinst even naar Alblasserdamse zijde te maar de tweede set wordt verloren met 25-23. De derde set weten de Alblasserdammers weer in het vertrouwde ritme te komen. Vanuit een goed verzorgde servicepass weet spelverdeelster, Britt van den Boogaard, de Alblasserdamse aanvallers goed te bedienen en wordt aanvallend, afwisselend gespeeld. Met de winst van de derde set staat een 2-1 voorsprong op het bord en lijkt de wedstrijd besloten. 

De vierde set blijkt een herhaling van de tweede. Smash'66 maakt fout op fout en er lijkt niets te lukken. Aan het einde van de set zet Smash'66 nog tevergeefs een eindsprint in maar ook de vierde set wordt verloren. In de vijfde set laten de Alblasserdamse dames zien dat zij thuishoren in het linker rijtje van de eerste klasse. Met goed verzorgd volleybal en slim spel gaat de laatste set met duidelijke cijfers naar de thuisploeg. De wedstrijd eindigt dus in een zwaarbevochten 3-2 overwinning in het voordeel van de Alblasserdammers met de volgende setstanden (25-17, 23-25, 25-14, 23-25, 15-6).

Het jaar sportief beginnen met familie/vrienden? Meld je dan aan voor het jaarlijkse oliebollentoernooi van volleybalvereniging Smash'66. Volgens clubtraditie vindt dit volleybaltoernooi op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar: 5 januari 2018 in de Blokweer.  
Aanmelden kan via www.smash66.nl. Wees er snel bij want vol = vol!

Meer berichten