De coach spreekt geeft z'n spelers instructies. (Foto: Marti Verhaar)
De coach spreekt geeft z'n spelers instructies. (Foto: Marti Verhaar) (Foto: Marit Verhaar)

Klipperstars U20 sluit seizoenshelft goed af

  Sport

Nieuw-Lekkerland - Het onder 20 team van basketbalvereniging Klipperstars uit Nieuw-Llekkerland wist de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft met overtuiging te winnen. Er werd van de laatste vier duels maar liefst drie keer gewonnen.

Akrides, die momenteel op een gedeeld laatste plaats stond, was niet van plan om het makkelijk te maken voor de Lekkerlanders. Er werd van beide kanten fel begonnen en dat leverde vooral scorend veel op aan beide kanten. Met een tussenstand van 24-21 na de eerste periode gaven zij elkaar niet veel toe.

Aan het begin van de tweede periode had Akrides iets meer moeite met de verdediging van Klipperstars en kwam maar tot 13 punten. De thuisploeg bleef echter vrolijk doorgaan met scoren en kwam dit kwart tot een totaal van 27 punten. Ruststand 51-34.

De tweede helft stond in het teken van achterin dicht houden en vooral het niveau van de eerste helft te blijven vasthouden. Dit lukt een keer goed en er werd zo de gehele wedstrijd een constant niveau gehaald. Het derde kwart eindigde op 25-20 en het laatste kwart werd weer overtuigend gewonnen met 29-15. De 105-69 overwinning was vooral te danken aan het knappe teamspel en iedereen had zijn aandeel.

Na de eerste seizoenshelft staat Klipperstars op een 9e plaats met 8 punten. Een prima prestatie voor het eerste jaar op landelijk niveau.

Meer berichten