Logo de-vonk.nl

Geen goede start voor CKC Kinderdijk

  Sport

Kinderdijk - CKC Kinderdijk speelde zaterdag 6 januari haar eerste wedstrijd van 2018 tegen Atlas. Een onbekende ploeg, maar toch hebben ze al een aantal punten bij elkaar weten te sprokkelen. Na de verloren wedstrijden tegen Korbatjo en Maassluis, heeft CKC Kinderdijk wat recht te zetten. Om mee te blijven doen voor het kampioenschap moet er gewonnen worden in Zeeland. Aanval: Koen Golverdingen, Daan de Vrieze, Stephanie Smid en Marjolein Verkerk.
Verdediging: Max Donkervoort, Arjan Schook, Lotte v/d Lustgraaf en Amanda Temmer.

In de eerste fase van de wedstrijd ging het gelijk op. Een reeks van vier doelpunten door Daan de Vrieze en Max Donkervoort zorgde voor een voorsprong van 3-6. De wedstrijd kantelde. Er werden veel fouten in de passing gemaakt en ook de goede aanvallen wist CKC Kinderdijk niet te belonen met een doelpunt. De heren van Atlas zorgden voor vijf doelpunten op rij, waardoor Kinderdijk 8-6 achter kwam te staan. De schade bleef beperkt. Ruststand: 10-10.

Na rust duurde het 8 minuten voordat er weer gescoord werd. Marjolein Verkerk maakte het eerste doelpunt van de tweede helft. Arjan Schook en Amanda Temmer volgden met een afstandschot. Ondanks de weinige doelpunten wist CKC Kinderdijk een voorsprong van 10-13 te bereiken. Echter kon er geen groter gat geslagen worden. Stephanie Smid, Koen Golverdingen en Marjolein Verkerk maakten plaats voor Simone Hoek, Jelle Lunenborg en Laura Verveer. De wissels konden helaas ook niet het verschil maken. In de laatste vier minuten wist Atlas tweemaal op rij te scoren. Dit resulteerde in een 14-14 eindstand.

Een flinke teleurstelling voor CKC Kinderdijk, dat nu 5 punten achter staat op koploper Maassluis. Zaterdag 13 januari wordt er om 19.00 uur gespeeld tegen ODO uit Maasland.

Scores CKC Kinderdijk: Max Donkervoort 4x, Daan de Vrieze en Arjan Schook 3x, Marjolein Verkerk 2x, Stephanie Smid en Amanda Temmer 1x.

Reageer als eerste
Meer berichten