De cross wordt al jaren door vele atleten geprezen om het afwisselende parcours namelijk verharde paden, nat gras en zompige modder. (Foto: Jako Sterrenburg)
De cross wordt al jaren door vele atleten geprezen om het afwisselende parcours namelijk verharde paden, nat gras en zompige modder. (Foto: Jako Sterrenburg) (Foto: Jako Sterrenburg.)

Mooi crossweer tijdens Souburghcross

  Sport

Zaterdag 3 februari stond het Alblasserbos geheel in het teken van de jaarlijkse Souburghcross georganiseerd door Atletiekvereniging A.A.A.

ALBLASSERDAM - De cross wordt al jaren door vele atleten geprezen om het afwisselende parcours namelijk verharde paden, nat gras en zompige modder. Ook dit jaar maakte de cross onderdeel uit van het Jeugdcross Circuit van de Regio Dordrecht. Dit was de vierde en één na laatste wedstrijd in het circuit. Aangemoedigd door trainers, ouders en opa's en oma's hebben de A.A.A. atleten, over verschillende afstanden, prima gepresteerd.

"Ik kan me niet heugen dat de omstandigheden zo zwaar waren. Onze wedstrijd staat in de verre omtrek al bekend als zwaar maar door de regen en hagel tijdens de wedstrijd was het een echte wintercross. Dagen voor de wedstrijd ga ik in het bos checken of het gewenste parcours wel haalbaar is en de afgelopen week was het met regelmaat spannend of het parcours wel gelopen zou kunnen worden. Maar met vereende krachten hebben we het toch voor elkaar gekregen. Ik kan daarvoor op een vaste kern vrijwilligers rekenen zodat we alle lopers (dit jaar meer dan 150 red.) een mooie wedstrijd kunnen bieden." Aldus parcours verantwoordelijke Herman Hofstede. "Uniek aan de wedstrijd van dit jaar is dat we alle atleten een prijs in ontvangst hebben genomen. Niet alleen de nummer een twee en drie maar dit keer van de eerste tot en met de laatste atleet."

Voor de jeugd had automobielbedrijf Hoogeboom thermosbekers ter beschikking gesteld die voor de vrijwilligers met warme chocolademelk werden gevuld. Daarna mochten ze een prijs uitzoeken. De volwassenen kregen een prijzenpakket waardoor echt iedereen een aandenken aan de cross mee naar huis kon nemen. "De plannen voor volgend jaar liggen uiteraard al klaar", aldus organisator Peter Noordam. "Naast de jeugd die altijd in grote getalen aan de start verschijnt, kunnen we ons nog steeds verheugen op lopers die vanuit alle windstreken van het land onze cross weten te vinden. De 49-ste editie is dus zeker in de maak".

Meer berichten