Kampioenen Kinderdijk A1 in de eerste klasse. (Foto: Privé)
Kampioenen Kinderdijk A1 in de eerste klasse. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Ruime zege voor CKC Kinderdijk op Korbatjo

  Sport

De wedstrijden voordat het eerste van CKC Kinderdijk begon waren een goede opwarmer.

KINDERDIJK - A1 speelde thuis in de sporthal de Blokweer voor een volle tribune voor het kampioenschap. Na een spannende wedstrijd wonnen ze met 13 – 11 en werden hierdoor kampioen in de eerste klasse. Het tweede van Kinderdijk speelde tegen DSO en wonnen overtuigend met 30 – 13. Hierna was het de beurt van het eerste van de Kinderdijkers om de punten in de Blokweer te behouden.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op en scoorde beide ploegen telkens na elkaar. Na 10 minuten spelen was de stand 6 – 4. Het spel was af en toe een beetje rommelig, maar toch liep Kinderdijk langzaam uit. Na 20 minuten stond het 13 – 8. Max Donkervoort was op stoom in de eerste helft en scoorde maar liefst 10 keer. De ruststand was een goede van 18 – 11. In de tweede helft gingen alle spelers zowel de dames als de heren van Kinderdijk door met scoren. 10 minuten voor tijd stond het 28 – 21. Ook werd er een aantal keer gewisseld waardoor ook Laura, Jelle, Bram en Melissa hun minuten konden maken. De einduitslag was 33 – 24. Door deze winst blijft Kinderdijk op een tweede plek staan in de tweede klasse.

De scores zijn: Max Donkervoort 14 x, Simone Hoek 5 x, Menno Bot en Marjolein Verkerk 3 x, Martijn Kreuk en Jelle Lunenborg 2 x, Stephanie Smid, Koen Golverdingen, Lotte van de Lustgraaf en Laura Verveer 1 x.

Zaterdag 17 februari speelt Kinderdijk de uitwedstrijd tegen de kampioen uit Maassluis om 15.45 uur in de Olympiahal.

Meer berichten