Foto: Marit Verhaar

Klipperstars U20 wint met flinke cijfers

  Sport

Nieuw-Lekkerland - Het U20 team van Klipperstars had een thuiswedstrijd op het programma staan tegen Landslake Lions uit Landsmeer. In de uitwedstrijd werd er gewonnen met 75-87 maar Landslake had al wel 6 punten meer bij elkaar verzameld en stond een plaats hoger op de ranglijst. Klipperstars moest zich zien te herstellen na een teleurstellend verlies bij BV Amsterdam. Het werd er ook niet makkelijker op want Klipperstars kon maar over 8 fitte spelers beschikken. Een gelukje voor de Lekkerlanders de tegenstander kwam ook niet compleet aan en te laat waardoor de wedstrijd werd begonnen zonder enige warming up.

Klipperstars begon vlijmscherp aan de wedstrijd. Verdedigend had het de boel goed op orde en aanvallend werd er een hoog percentage geschoten. Al snel liepen de Lekkerlanders uit naar een voorsprong van 14 punten. Op dat moment stond het 23-9 en leek Klipperstars af te stevenen op een makkelijke middag. Helaas moest er op dat moment nog een speler met een blessure voortijdig naar de kant. Met 7 spelers moest de wedstrijd dus gewonnen worden. Het was dan ook lekker dat de afstand schoten nu wel een keer vielen en Klipperstars bij rust een voorsprong had van 43-26.

In de rust werd nog is duidelijk gemaakt dat de coach iedereen nodig had om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Ook werd er van verdediging geswitcht om de aanval van de tegenstander te ontregelen. Dit lukte aardig en Landslake kwam niet dichterbij. Tot het eind van het 3e kwart bleef de voorsprong schommelen van 12 punten tot 20 punten.

In het laatste kwart was het voor Landslake alles of niets. Beide teams oogde vermoeid maar het was Klipperstars dat nog net wat extra over had voor de laatste paar minuten. Het liep uit naar een voorsprong van 24 punten en daarmee was dan ook de eindstand bereikt van 81-57. Een uitstekende overwinning zeker omdat er uiteindelijk ook 4 spelers werden gemist.

Topscorer: Sem Janse (34 punten) Ricardo ’t Hoen (17 punten, 8 assists) Timon Huisman (8 punten, 15 rebounds)

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor Klipperstars. BV Hoofddorp komt dan op bezoek en dat is een tegenstander waar Klipperstars al 2 keer van verloor dit seizoen. Beide wedstrijden werden met een verschil van minder dan 10 punten verloren dus het beloofd een spannende middag te worden. Om 17:15 zal de wedstrijd beginnen in Sporthal de Klipper.

Meer berichten