Heren 1 Klipperstars boekt moeizame zege

  Sport

Nieuw-Lekkerland - Het eerste herenteam van Klipperstars moest aantreden tegen het laatst geplaatste DAS uit Delft. DAS stond tot dusver alleen laatste en had tot nog toe 1 wedstrijd winnend weten af te sluiten. Klipperstars was wel gewaarschuwd de tegenstander niet te onderschatten zeker ook omdat er nog steeds 2 spelers werden gemist. Gelukkig waren er 2 bankspelers bereid om mee te doen en waren de Lekkerlanders zo toch met 9 man.

De wedstrijd begon stroef aan beide kanten. De ‘Jaleco’ formatie dacht er toch net iets te makkelijk over en kwam niet tot het spel wat ze normaal gesproken wel op de mat leggen. DAS begon scherper aan de wedstrijd en schoot zeker van afstand een aantal ballen raak. Ondanks het matige spel van Klipperstars stond er na de 1e periode toch een kleine voorsprong op het scorebord.

Het spelbeeld veranderde niet veel na de 1e periode. Klipperstars schoot niet met scherp, maar DAS was ook niet bij machte om het de Lekkerlanders pijn te doen. Zo liep de thuisploeg dan ook beetje bij beetje weg en kon het toch veilig gaan rusten met een voorsprong van 10 punten in de rust. Vlak voor de rust moest Klipperstars ook nog met een man minder verder door een enkelblessure.

Na rust was het zaak om de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot te gooien. Dit bleek wederom nog teveel gevraagd. Klipperstars kon vandaag gewoon niet naar de versnelling hoger schakelen en werd ook niet genoeg getest door de tegenstander. Na een matig 3e kwart stond er nog steeds een kleine voorsprong op het bord.

De laatste en 4e periode brak aan. Hierin was de winst nog steeds niet binnen en leken de lekkerlanders zich ook nog steeds niet te beseffen dat hier wel is duur punten verlies kon komen. DAS kon het gat echter niet kleiner maken dan 4 punten en zo stond er na 40 minuten spelen een 72-64 eindstand op het scorebord. Een erg moeizame overwinning maar zo wel de 5e overwinning in de laatste 6 wedstrijden een prima prestatie. Klipperstars gaat zo River Trotters voorbij op de ranglijst en komt op gelijke hoogte met Jump. Volgende week heeft Klipperstars een week rust om die week erop aan te treden tegen Utrecht Bulls.

Meer berichten