Het blok werkt goed bij de dames. (Foto: pr)
Het blok werkt goed bij de dames. (Foto: pr) (Foto: pr)

Thuisavond levert zeges op voor Smash'66

  Sport

Alblasserdam - Voor alle seniorenteams van volleybalvereniging Smash '66 stond er vrijdag 6 april een thuisavond gepland. Dit betekende een gezellige en sportieve volleybalavond in sporthal de Blokweer in Alblasserdam.

Dames 1 speelde tegen VCN dames 5 uit Capelle, een spannende pot die in de eerste helft van het seizoen maar nipt gewonnen werd. De eerste set werd vol goede moed gestart maar al snel keken de dames tegen een forse achterstand aan. De servisepass werd niet bij de spelverdeelster gebracht, waardoor er moeilijk punten konden werden gemaakt. Helaas bleken de Capelse dames in de eerste set te sterk waardoor de set werd verloren met 14-25. In de tweede set bracht coach Herman Brouwer een aantal veranderingen aan in de basis opstelling en werd er vol goede moed gestart aan de tweede set.

Spannend

De dames van Smash leken zichzelf herpakt te hebben. Met een aantal mooie aanvalsballen, het nodige enthousiasme en een sterke verdediging kwamen de Alblasserdamse terug in hun spel en wonnen de tweede en derde set. Ook de vierde set werd sterk gestart maar werd in de loop van de set spannender. De dames leken de controle halverwege de set te verliezen en kwamen gelijk op 19-19, door een paar mooie combinaties tussen spelverdeelster Britt van den Boogaard en passer loper Eva Wessels werd de set uiteindelijk gewonnen met 25-23.

Heren 1

Voor heren 1 resulteerde de avond ook in een mooie overwinning. Zij speelden tegen het vierde team van OKK'70. In de eerste set ging het redelijk gelijk op. Na een paar goede service beurten haalde Smash'66 de set winst binnen met een 25-17 stand.

Achterstand

In de tweede set hadden de heren van OKK'70 nog last van het verlies in de eerste set. Smash'66 profiteerde daarvan en trok ook de tweede set naar zich toe met 25-15. De derde set ging ook naar Smash'66 met geruime winst: 25-16. De vierde en laatste set liep Smash'66 tegen een achterstand aan. Ze kwamen nog terug op matchpoint maar konden de set helaas niet pakken, dit leverde een verlies op met 25-27.
De wedstrijd werd afgesloten met een 3-1 winst voor Smash'66 H1. Heren 1 is op zoek naar versterking voor het team waar spel, inzet, enthousiasme en plezier een grote rol speelt. Kom een keer vrijblijvend mee trainen op woensdagavond om 21:00 uur in sporthal de Blokweer. Voor meer verenigingsinformatie ga naar: www.smash66.nl

Meer berichten