Anouk van der Vliet tijdens de halve finale in Leek. (Foto: Privé)
Anouk van der Vliet tijdens de halve finale in Leek. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Anouk van der Vliet geplaatst voor NK

  Sport

ALBLASSERDAM - Zaterdag 14 april heeft Anouk van der Vliet, turnster van KDO Alblasserdam, deelgenomen aan de halve finale turnen 2e divisie in het Groningse Leek. Zij had zich hiervoor geplaatst via de kwartfinale. Tijdens de wedstrijd kreeg ze de kans zich te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap.

De 13-jarige Anouk mocht als allereerste starten op vloer. Ze had wat extra moeilijkheid in haar oefening ingebouwd, en bij een goede uitvoering zou dit meer punten opleveren. Ze turnde een mooie oefening op muziek met knappe acrobatiek en spagaatsprongen. Zo liet ze voor het eerst een schroefsalto zien met 1.5 draai. De jury beloonde dit met een mooi cijfer. Op sprong liet ze een mooie half-in-heel uit zien met een goede landing. Vorig jaar won ze op dit toestel nog zilver en ook vandaag liet ze zien dat ze haar sprong goed beheerst.

Daarna het toestel waar ze het meeste moeite mee heeft: de brug. Hierop komt ze ten opzichte van de andere meisjes tekort. Uiteindelijk viel haar score mee, maar ze liep wel iets achterstand op in het klassement. Op haar favoriete toestel balk mocht ze afsluiten. Ze liet een prachtige oefening zien, van hoge moeilijkheid. Ook bleef ze kalm. Vaak spelen zenuwen parten op dit toestel, waardoor het lastig is om een stabiele oefening te laten zien. Uiteindelijk is de balk maar 10 centimeter breed. Maar Anouk had alles onder controle en zette de hoogste dagscore in haar categorie neer op balk. Dit betekent dat ze zich op balk geplaatst heeft voor de toestelfinale op het NK. Maar ook voor de allround finale heeft ze zich ruimschoots geplaatst: ze scoorde in totaal 45.167 waarmee ze net naast het podium op de vierde plaats eindigde. Anouk zal deelnemen aan het NK turnen op 2 en 3 juni in Tilburg.

Ook Sterre Bongers (11 jaar), pupil-2 in de 3e divisie heeft zich namens KDO Alblasserdam geplaatst voor het NK. Zij turnde de week ervoor in Amsterdam haar wedstrijd. Ze plaatste zich als 5e in haar categorie door een stabiele en mooie wedstrijd te turnen op sprong, brug, balk en vloer. Zij turnt haar finale op 26 mei in Waalwijk.

Meer berichten