Onder een warme zon lukte het het eerste elftal zaterdag te winnen. (Foto: pr)
Onder een warme zon lukte het het eerste elftal zaterdag te winnen. (Foto: pr) (Foto: pr)

CKC Kinderdijk wint na spannende wedstrijd

  Sport

Er werd zaterdag 12 mei door CKC Kinderdijk gespeeld onder een warme zon tegen Rust Roest uit Eindhoven. Aangezien het tweede elftal had gewonnen en er ook de winst en tevens het kampioenschap was voor A1 stond het eerste elftal de zware taak om ook te winnen.

Kinderdijk - Voor aanvang van de wedstrijd stond Rust Roest op de laatste plaats en CKC op de 1 na laatste. Beide ploegen waren na twaalf minuten spelen goed aan elkaar gewaagd wat bleek uit de stand 5-4.
Halverwege de eerste helft floot de scheidsrechter af voor een drinkpauze en was CKC uitgelopen naar een verschil van twee punten. Twaalf minuten voor de rust was de stand echter weer gelijk 7-7.

Aan beide kanten werden er veel kansen gemist en met nog vijf minuten op de klok liep Rust Roest langzaam uit naar een kleine voorsprong 9-11. Gelukkig kon CKC daar weer wat tegenover stellen en met een gelijke stand werd er gerust bij 12-12.

Aan het begin van de tweede helft was het Rust Roest die als eerste scoorde. Maar de vier daaropvolgende punten waren voor CKC.
Na elf minuten spelen kreeg Rust Roest de eerste strafworp van de wedstrijd maar deze werd gemist. Vanaf die tijd gaf CKC de voorsprong niet meer weg. Rust Roest probeerde nog wel terug te komen maar dat lukte niet meer. Zeker toen zes minuten voor tijd de tweede strafworp werd gemist door Rust Roest kon CKC de twee punten thuis houden. Eindstand 24-20.

Scores: Marjolein Verkerk, Max Donkervoort, Simone Hoek en Arjan Schook 4x, Jelle Lunenborg 3x, Anouk den Braanker en Martijn Kreuk 2x, Lotte van de Lustgraaf 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 26 mei tegen Excelsior uit Delft. Een belangrijke wedstrijd voor CKC aangezien dit team één plekje boven CKC staat en deze wedstrijd gewonnen moet worden om promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen. Deze thuiswedstrijd start om 15:30 uur.

Meer berichten