Sinds kort heeft AAA de trainingstijden van de jeugdgroep aangepast en met succes. (Foto: Jako de Jong)
Sinds kort heeft AAA de trainingstijden van de jeugdgroep aangepast en met succes. (Foto: Jako de Jong) (Foto: Jako de Jong)

Jeugdgroep atletiekvereniging A.A.A. steeds beter gevonden

  Sport

Sinds kort heeft AAA de trainingstijden van de jeugdgroep aangepast en met succes.

ALBLASSERDAM - Dat de weg naar atletiek als sport door steeds meer gevonden wordt, is voor niemand meer een verassing. Door de verscheidenheid aan leeftijdsgroepen en manieren van sporten is er eigenlijk voor ieder wat wils. "Wat we de laatste tijd echter merkten was dat er voor kinderen vanaf grofweg 12 jaar, wanneer je naar het voortgezet onderwijs gaat, een conflict ontstond tussen school en huiswerk aan de ene kant en het lekker bewegen en met atletiek bezig zijn aan de andere kant. Dat hebben we weten op te lossen door één van de twee trainingen op een later tijdstip te plannen. En we zien meteen dat dit voor de jeugd een prima oplossing is," aldus Vera de Jong- Hofstede, trainster van deze groep kinderen.

Het is AAA duidelijk dat het mogelijk moet blijven zijn om op het voortgezet onderwijs van de verschillende onderdelen van atletiek te blijven genieten. Veel kinderen komen juist nu in de mogelijkheid om nieuwe onderdelen zoals discuswerpen te proberen. Het succes is zo groot dat nu zelfs overwogen wordt om de tijd niet een maar twee trainingen per week iets later te zetten. Dit geeft ook voor kinderen die nu nog geen lid zijn dit te proberen. "Het idee dat je alleen op atletiek kan komen op deze leeftijd als je al ervaring hebt is echt onzin," zegt Vera. "Ook voor nieuwe leden is er genoeg ruimte om de onderdelen onder te knie te krijgen en om zo lekker te kunnen sporten zonder meteen elk weekend een wedstrijd te moeten spelen." Uit de groep is er een aantal atleten dat naast de trainingen ook naar regiowedstrijden gaat om te laten zien wat de trainingen voor positieve uitwerking hebben.

Sinds jaar en dag komen de AAA-ers goed mee in de regio en worden met regelmaat prijzen meer naar huis genomen. De juniorgroep traint op maandag van 18:30 uur tot 19:30 uur en op woensdag van 19:30 tot 20:30 uur. Voor alle jeugd die het leuk vindt om zelf een kijkje te komen nemen in de juniorgroep is nu de mogelijkheid om drie keer gratis mee te komen trainen. Voor meer info over de trainingen is het mogelijk te mailen met: jeugd@aaa-atletiek.nl. Zie www.aaa-atletiek.nl.

Meer berichten