Links Joshua Oskamp en rechts Jeftha Oskamp. (Foto: Samantha Heskes)
Links Joshua Oskamp en rechts Jeftha Oskamp. (Foto: Samantha Heskes) (Foto: Samantha Heskes)

Mooie resultaten voor turntweeling

  Sport

Zaterdag 2 juni en zondag 3 juni was het dan eindelijk zover: het Bondskampioenschap turnen heren in de 3e divisie.

ALBLASSERDAM - De turntweeling van KDO, Joshua en Jeftha, plaatste zich hiervoor via verschillende voorwedstrijden. Ze lieten al honderden jongens achter zich in de plaatsingswedstrijden. Ze plaatsten zich bij de laatste 12 turners op de allround finale op zaterdag. Joshua wist zich op 5 van de 6 toestellen ook nog te plaatsen voor de toestelfinale die op zondag zou plaatsvinden. Hij plaatste zich op vloer, voltige, ringen, sprong en brug. Jeftha plaatste zich ook voor 3 toestellen: vloer, ringen en brug. In de toestelfinale strijden de beste 6 turners van Nederland voor de medailles.

Joshua en Jeftha begonnen bij het onderdeel sprong. Het spannende bij dit toestel is dat je moet landen zonder daarna een stap te zetten. Wanneer je in één keer stilstaat vanuit een hoge salto, haal je hoge score's. Hun volgende toestel was brug. Ze turnden allebei fantastische oefeningen. Joshua maakte 3 mooie handstanden op de lage brug en Jeftha zwaaide keurig aan de hoge brug. Hun score was na genoeg gelijk. Evenals bij sprong. Het scheelde maar 0,05 punten.

Daarna kwam rek, ook hier waren de oefeningen grandioos. Vloer was als vierde aan de beurt. Een toestel waar de lenigheid van de jongens goed van pas komt. Op naar de laatste twee toestellen. Voltige was een struikelblok voor Joshua, hij maakte een aantal fouten waardoor hij de voorsprong van 3 punten in één keer kwijt was. Gelukkig kon hij de opgelopen achterstand herstellen bij het toestel ringen.

Jeftha stond na 4 toestellen op de 5e plaats. Hij wist het met de laatste 2 toestellen, voltige en ringen, te redden. Joshua werd Nederlands kampioen turnen gevolgd door zijn tweelingbroer die maar 1 punt in de totaalscore minder turnde. Jeftha pakte het zilver. Bij de toestelfinale op zondag begonnen ze bij vloer. Hier plaatsten de jongens zich beide voor. Joshua Oskamp turnde een zeer strakke oefeningen en werd 2e op dit toestel. Jeftha werd 5e. Voltige was aan de beurt. Joshua plaatste zich en turnde netjes, maar net niet genoeg. Op dit toestel werd hij 5e. Ringen, weer een toestel waar beide jongens zich voor plaatsten. Joshua pakte goud en Jeftha het zilver.

Op sprong pakte Joshua ook al het goud. Jeftha deed er nog een schepje bovenop. Hij pakte het goud op de brug met een geweldige oefening. Al met al is Joshua Nederlands kampioen allround, Nederlands Kampioen op ringen, Nederlands Kampioen op sprong, 2e op vloer, 5e op voltige en 5e brug. Jeftha werd 2e op het allround kampioenschap, Nederlands Kampioen op brug, 2e op ringen en 5e op vloer.

Meer berichten