Na een prima voorbereiding begon MB1 van Smash'66 zaterdag vol goede moed aan de eerste competitie-wedstrijd. (Foto: Privé)
Na een prima voorbereiding begon MB1 van Smash'66 zaterdag vol goede moed aan de eerste competitie-wedstrijd. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Meisjes B1 kent wisselvallige start

  Sport

ALBLASSERDAM - Na een prima voorbereiding begon MB1 van Smash'66 afgelopen zaterdag vol goede moed aan de eerste competitie-wedstrijd.

Next Volley Dordrecht was om 09.30 uur de tegenstander in de eigen Blokweer-hal. Smash begon slordig. Het vroege tijdstip bleek niet voor iedereen een ideale start van de dag, maar punt voor punt kwamen de meiden in de loop van de eerste set dichterbij. Op 23-24 kreeg Next Volley echter het 1e setpunt. Smash sloeg de aanval af en kwam weer langszij….24-24. Dordrecht scoorde wederom een punt en mocht voor de 2e keer voor de setwinst serveren. Smash pareerde ook deze aanval, scoorde vervolgens zelf wel 2x op service en won de set met 27-25.

In de 2e set kende de Alblasserdamse meiden een dramatische start. Al snel keken ze tegen een 0-12 achterstand aan. De service druk van Next Volley was groot en ook aanvallend konden ze de gaatjes prima vinden. Met 10-25 wonnen de Dordtse meiden verdiend deze set.

De 3e set kende een spannender verloop. Weliswaar keek Smash de hele set tegen een kleine achterstand aan, maar had het zelf ook kansen het heft in handen te nemen. Een serie foutservices achter elkaar en een behoorlijk aantal opstellingsfouten kosten de meiden alsnog de set. 1-2 achter en dus alle hens aan dek om nog voor de winst te gaan.

De 4e set was goed. De concentratie en beleving was terug en foutenlast daardoor erg laag. Servicedruk vanaf het begin, een aantal goede sets, gevolgd door goede aanvallen van met name de midden-speelsters zorgden voor een ruime voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. 25-10 was de eindstand van de 4e set.

Een beslissende 5e set moest de winnaar van dit duel aanwijzen. Smash mocht beginnen met serveren, maar kon dit helaas niet uitbuiten. Met 2-8 werd er van kant gewisseld. Maria kwam er weer in voor de nodige power en het ging iets beter lopen. Desondanks konden de meiden niet voorkomen dat Dordrecht ook deze set naar zich toe trok. 11-15 en een 2-3 verlies. Op zich een terechte uitslag.

Al met al een wisselvallig begin, maar wel een met aanknopingspunten. Het spelen van 5-1 blijkt lastiger dan gedacht in een echte wedstrijd. Hier komen nog veel onnodige fouten uit voort. De komende weken zal de focus dus wederom daar liggen. Met 10 spelers in een team en de veel daarmee gepaard gaande wissels, is het lastig om de juiste balans te vinden tussen het iedereen ongeveer evenveel laten spelen en te gaan voor het resultaat. Een van de positieve punten van deze wedstrijd was de vechtlust. Het terugkomen in de 1e set na een grote achterstand en de goede 4e set, na een 1-2 achterstand. Daarnaast kunnen we best lekker volleyballen op het moment dat iedereen bij de les is en we goed staan. De meeste meiden hebben een stabiele service en een aantal zelfs met heel veel druk. Daar moeten we meer uit kunnen halen. Dat geldt ook voor de aanval. Genoeg om aan te werken dus in de komende weken. Volgende week spelen we uit tegen Voltena. Wederom om 09.30 uur. Hopelijk zijn we nu vanaf het begin wakker……

Meer berichten