Team U20 van Klipperstars boekt de eerste seizoenszege in de competitie. (Foto: pr)
Team U20 van Klipperstars boekt de eerste seizoenszege in de competitie. (Foto: pr)

Klipperstars U20 wint

  Sport

Nieuw-Lekkerland - De tweede competitiewedstrijd stond zaterdag 29 september op het programma van Klipperstars U20, tegen Jumpers uit Den Haag. De vorige was verloren, dus deze wedstrijd wilden zij wel winnen.

Klipperstars was echter niet scherp aan het begin van de wedstrijd en moest er echt inkomen. Er werd dan ook een timeout genomen bij een 11-2 achterstand. Dat leek de mannen wakker te schudden want al snel was de achterstand weggewerkt en was de achterstand nog maar 1 punt aan het einde van het 1e kwart 17-16.

Het 2e kwart begon Klipperstars wel scherp en maakte de eerste 8 punten van dit kwart. Deze voorsprong werd naar de rust toe goed vast gehouden, maar kon niet uitgebreid worden.

Het 3e kwart begon met een vrije worp voor Klipperstars naar aanleiding van een technische fout van de coach van de tegenstander. Deze werd benut en de voorsprong werd daarmee naar 31-40 gelift. Halverwege deze periode leek er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor Klipperstars. De voorsprong bleef continu tussen de 5 en 15 punten schommelen. Tussenstand na het 3e kwart 58-66.

Klipperstars was deze wedstrijd (op de beginfase na) de gehele wedstrijd sterker. Er was 1 speler waar de Lekkerlanders geen grip op kregen dat was dan ook de reden waarom Jumpers nog bij bleef. Halverwege het 4e kwart stonden beide teams al op 5 team fouten wat betekende dat ieder team bij een fout naar de vrijeworp lijn mocht. De mannen van U20 maakte hier optimaal gebruik van en schoten dan ook zo’n beetje elke bal raak. Eindstand 76-91.

Volgende week treed Klipperstars aan tegen Rotterdam Basketbal thuis in de eigen Klipper. De wedstrijd begint om 15.15 uur.

Meer berichten