De vierde set lijkt een kopie van de derde. (Foto: Privé)
De vierde set lijkt een kopie van de derde. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Wederom punten voor Smash'66 dames 1

  Sport

ALBLASSERDAM - Vorige week trapte het eerste damesteam het seizoen af met een wedstrijd tegen Vollido 1 uit Hendrik-Ido Ambacht. Een mooie start van de competitie maar ondanks een 2-3 overwinning was er voldoende ruimte voor verbetering. 

Op 10 oktober ontmoet Smash'66 AVVA uit Ameide. Door de afwezigheid van Else-Mieke Korporaal en Eva Wessels, die beiden op vakantie zijn, telt de equipe maar 7 dames. De eerste set wordt direct fanatiek gestart. De passing laat bij vlagen te wensen over maar ondanks de slordigheden weet Smash'66 de eerste set met 25-21 naar zich toe te trekken. 

Na wat tips van coach Brouwer wordt de tweede set gestart met dezelfde basis. Smash'66 laat in het begin van de set verzorgd spel zien. Het aanvallend afwisselende spel doet de Ameidense ploeg wankelen en weten de Alblasserdamse dames een voorsprong te pakken van maarliefst 5 punten. AVVA laat zich echter niet snel van haar stuk brengen en weet de stand na 1 serviceserie gelijk te brengen. Het slot van de set is een nek-aan-nek-race maar uiteindelijk blijkt Smash'66 de langste adem te hebben en wint de tweede set met 25-23. 

De derde set kijkt Smash in het begin van al aan tegen een achterstand van 6 punten. De passing is onverzorgd en aanvallend wordt fout op fout gemaakt. Na een time-out weet Smash'66 zich te herpakken. De gehele set gaat het gelijk op maar wederom wordt de derde set gewonnen met 28-26.

De vierde set lijkt een kopie van de derde. Slordig spel en verzorgd volleybal wisselen elkaar af. De gehele set is nek-aan-nek. Uiteindelijk pakt Ameide, welverdiend, de vierde set.

Hoewel Smash'66 dames 1 de tweede overwinning op rij pakt, is er nog ruimte voor verbetering. De volgende wedstrijden speelt Smash'66 op 19 oktober thuis in de Blokweer tegen Phoenix Dames 1 en op 20 oktober tegen Hou stand voor het bekertoernooi in Oud-Beijerland. 

Meer berichten