Klipperstars komt tekort in topper.
Klipperstars komt tekort in topper. (Foto: Marit Verhaar)

Klipperstars verliest in slijtageslag

  Sport

Nieuws-Lekkerland - Het U20 team van Klipperstars moest afgelopen zaterdag afreizen naar Eindhoven. Hier stond de wedstrijd Almonte - Klipperstars op het programma. Almonte had de eerste drie wedstrijden overtuigend gewonnen en de Jaleco-formatie van U20 wist dan ook wat ze te wachten stond.

Om bovenin mee te blijven doen moest deze wedstrijd gewonnen worden. Helaas beschikte Klipperstars maar over zeven fitte spelers en moest vier man missen wegens blessures. Het was dus vooral voor Klipperstars zaak om het tempo van de wedstrijd te bepalen.

In de eerste periode lukte dit nog niet goed. Klipperstars was goed voorbereid en wist wat er ging komen. Toch werd de druk van Almonte niet iedere keer goed uitgespeeld en dit resulteerde in simpele punten voor de Eindhovenaren. De keren dat Klipperstars door de press kwam was het wel direct gevaarlijk en scoorde ook vaak. Tussenstand na het eerste kwart 29-23.

Vervolgens was het spelbeeld in het 2e kwart niet veel anders. Almonte bepaalde het tempo wat juist niet de bedoeling was. Dit tempo brak Klipperstars namelijk op. Zeker omdat er maar twee wisselspelers waren. Ruststand 57-43.

Rust

In de kleedkamer werd met elkaar gesproken over het snelle tempo en om dit weer een spannende wedstrijd te laten maken moest Klipperstars dat tempo gaan bepalen.

Klipperstars kwam ongelofelijk zwak uit de kleedkamer en wist zich opeens geen raad met de druk van Almonte. Al snel stond het 74-45 en leek het een onmogelijke opgave te worden om van deze wedstrijd nog wat te maken. Op dat moment toverde Klipperstars op wonderbaarlijke wijze toch nog energie tevoorschijn en herstelde zich. Een 8-19 run werd gemaakt en de stand was op dat moment 82-66. Klipperstars toonde zich strijdvaardig en wist zich dus terug te knokken in de wedstrijd.

Door het hoge tempo en vele gebeurtenissen in de wedstrijd hadden de scheidsrechters ook geen makkelijke middag. Er deden zich op dat moment twee dubieuze beslissingen voor die in het nadeel waren voor de Lekkerlanders. Almonte maakte optimaal gebruik van de beslissingen en pakte hier vijf punten uit. Dit zorgde voor de nodige frustratie bij Klipperstars. Het team liet zich hierdoor afleiden en was hierdoor ook minder scherp in de afronding.

Het 4e kwart bleef de stand schommelen tussen 15 en 25 punten. Uiteindelijk was de tank leeg bij de Lekkerlanders en liep Almonte nog wat uit. De wedstrijd eindigde met een onverklaarbare actie van één van de spelers van Almonte. De wedstrijd was allang en breed gespeeld maar deze speler vond het nog nodig om een speler van Klipperstars naar de grond te werken. Weer een speler die geblesseerd af moest haken en hopen dat zijn enkelbanden niet zijn afgescheurd. Vreemd genoeg mocht de speler van Almonte gewoon op het veld blijven.

Al met al een terechte nederlaag voor Klipperstars 107-78. Almonte bleek nog te sterk en zeker met zeven man was het een ware slijtageslag. Het is te hopen dat in de thuiswedstrijd Klipperstars compleet kan zijn.

Topscorers: Timon Huisman 23 punten (9 rebounds), Sem Janse 22 punten, Aron Verhaar 19 punten.

Er volgt nu een periode waarin Klipperstars twee weken rust heeft. Deze weken komen goed uit om weer te herstellen. Hopelijk zullen er in die twee weken weer een aantal spelers aansluiten bij de groep.

Meer berichten