U20 team van Klipperstars ging op de valreep onderuit. (Foto: Marit Verhaar)
U20 team van Klipperstars ging op de valreep onderuit. (Foto: Marit Verhaar) (Foto: Marit Verhaar)

Klipperstars U20 kent onnodig verlies tegen New Stars

  Sport

Nieuw-Lekkerland - De basketballers van Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland stonden afgelopen zaterdag tegenover New Stars uit Nieuwegein. De Jaleco-formatie kon beschikken over negen fitte spelers. Twee spelers zaten namelijk nog aan de kant met blessures.

Vanaf het begin druk zetten en de tegenstander het moeilijk te maken in de aanval dat was de bedoeling van het U20 team. De verdediging stond goed echter was er in aanvallend opzicht niet de focus zoals in de eerste thuiswedstrijden. Het ging gelijk op en Klipperstars verzuimde om uit te lopen.

Na het eerste kwart stond er een lage tussenstand op het bord: 14-11. Het tweede kwart veranderde het spelbeeld niet. New Stars was niet bij machten om uit te lopen en Klipperstars had het erg moeilijk om de simpele scores af te ronden. Het kwart eindigde met onoplettendheid aan de kant van Klipperstars wat resulteerde in een 29-30 ruststand.

Klipperstars moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen wilde het deze wedstrijd winnend afsluiten. Pas halverwege de derde periode werd Klipperstars wakker en wist een aantal scores op rij te maken. Echter stond het aan het begin van het vierde kwart 42-46.

Het vierde kwart werd er dan eindelijk begonnen met de scherpte die nodig was om de wedstrijd te winnen. De Lekkerlanders openden gelijk met een 3-punter waardoor de wedstrijd ook op een spannend einde leek af te stevenen. Om en om werden er scores uit gewisseld en met nog één minuut pakte Klipperstars de leiding door een 3-punter. De twee daaropvolgende aanvallen werd er niet gescoord waardoor New Stars in balbezit naar de laatste aanval mocht toewerken. Na een dubieuze uitbal die helaas in het nadeel van Klipperstars was, bleef New Stars in balbezit en werd er precies uit die aanval een 3-punter gescoord. Klipperstars liep een goede play en er werd een layup gecreëerd die helaas net mis ging. Ook de tip in werd gemist waardoor de eindstand 58-59 op het bord stond.

Klipperstars deed zich deze wedstrijd zelf te kort door aanvallend vooral van de driepunterlijn (15%) en de vrijeworplijn (17%) enorm lage percentages te schieten. Verdedigend stond het ditmaal wel vrij goed en dat was toch waar de laatste weken met name op was getraind. Het was in het geheel deze wedstrijd gewoon niet goed genoeg van de Lekkerlanders. Volgende week wacht wederom een lastige wedstrijd in Amsterdam bij Gaasperdam Warriors. Klipperstars zal deze week hard moeten trainen om in die wedstrijd een betere kans te maken.

Meer berichten