Klipperstars boekte zaterdag een belangrijke overwinning. (Foto: Marit Verhaar)
Klipperstars boekte zaterdag een belangrijke overwinning. (Foto: Marit Verhaar) (Foto: Marit Verhaar)

Winst voor harde werkers

  Sport

Nieuw-Lekkerland - Klipperstars reisde zaterdag 10 november af naar Amsterdam om na de zure tegenslag van vorige week weer de punten mee naar huis te nemen. De tegenstander was Gaasperdam Warriors die op de ranglijst twee punten minder dan Klipperstars hadden. Scherp beginnen en gelijk een gat slaan, had bij deze wedstrijd prioriteit.

Dit gebeurde echter niet. Gaasperdam speelde heel de wedstrijd een full-court press die de mannen van Klipperstars regelmatig niet goed passend uitspeelden. De scherpte was nog niet aanwezig en er was met name ook veel balverlies. Daarentegen stond Klipperstars wel goed te verdedigen en lieten ze weinig punten door. Door nog een paar vrijworpen raak te schieten in de laatste minuut van het tweede kwart, was de ruststand 21-25.

Even leek het dus weer zo’n wedstrijd als vorige week te worden. Klipperstars was wederom wel degelijk beter maar kon dit nog niet in scores uitdrukken. De Lekkerlanders kwamen fel de rust uit en pakte een run van 14-2. De bank gaf energie en de spelers bleven goed verdedigen. De laatste minuten zwakte het weer wat af. Hierdoor ging Klipperstars met een gat van 13 punten de vierde periode in. Na drie periodes gespeeld te hebben stond het 36-49.

Klipperstars had de taak om de voorsprong niet meer weg te geven en uiteraard proberen verder uit te bouwen. Met een paar goeie en een paar rommelige aanvallen pakte Klipperstars een paar punten. Ook bleven ze goed verdedigen. Dit resulteerde in een overwinning van 61 tegen 44. Na het tegenvallende resultaat van vorige week was dit een hardwerkende teamprestatie die precies op het goede moment kwam.

Met de overwinning klimt Klipperstars weer naar plek 5.

Meer berichten