Meisjes B1 van Smash'66 pakken de volle winst en staan nu gedeeld tweede. (Foto: pr)
Meisjes B1 van Smash'66 pakken de volle winst en staan nu gedeeld tweede. (Foto: pr) (Foto: )

Smash'66 MB1 pakt winst

  Sport

Nieuw-Lekkerland - Smash'66 MB1 heeft in de inhaalwedstrijd tegen VIA goede zaken gedaan. De Alblasserdamse vollebalmeiden speelden woensdag 28 november een prima pot tegen het team uit Arkel.

De eerste set werd vrij gemakkelijk binnen gesleept met 25-19. In de tweede set was de overmacht groter. Door veel servicedruk kwam VIA bijna niet aan aanvallen toe. De set eindigde in 25-13.

Ondanks de vele wissels bij Smash in de derde set, bleef het team goed en geconcentreerd spelen. Sarah de Gruijter en Boukje Bokhorst scoorden veel punten op service en Rosalie Vonk viel prima in als setter. Het niveauverschil was in deze set nog groter en met 25-10 werd VIA volledig overklast.

Met de winst al in de tas, begon Smash iets minder gefocust aan de laatste set. Naarmate de set vorderde pakte VIA het initiatief en kwam 5 punten voor. Punt voor punt kroop Smash toch dichterbij: 24-23. De rally die daarop volgde leverde het laatste punt op voor Smash, dat hiermee de 4-0 overwinning pakte.

Door deze overwinning blijft Smash nog steeds meedoen voor promotie naar de Hoofdklasse. Met nog twee wedstrijden te gaan staat de ploeg gedeeld tweede, één punt achter koploper Sliedrecht Sport.

Meer berichten