Klipperstars U20 komt net tekort. (Foto: Privé)
Klipperstars U20 komt net tekort. (Foto: Privé) (Foto: )

Klipperstars U20 komt net tekort tegen sterk Crackerjacks

  Sport

Nieuw-Lekkerland - Thuis werd op zaterdag 12 januari aangetreden tegen Crackerjacks U20-1 in de Landelijke 2e Divisie. Klipperstars had in de uitwedstrijd verloren met 101-70 en had dus vandaag iets recht te zetten. Crackerjacks was op dit moment de nummer 2 van de competitie Klipperstars de nummer 5.

De wedstrijd begon met balbezit voor het thuisspelende team dat meteen liet zien dat het vol energie zat om hier voor een stunt te zorgen. Echter raakte het ervaren Crackerjacks hier in het begin niet van onder de indruk. De eerste 2 scores waren dan ook voor de nummer 9 van de mannen uit Amersfoort. Klipperstars herpakte zich gelukkig weer snel en stond na het eerste kwart 2 puntjes achter.

Goede combinaties

De 2e periode bleef het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Goede combinaties werden gemaakt en telkens werd de vrije man onder de basket gevonden door de Lekkerlanders. Verdedigend stond het ook vaak goed alleen beschikte Crackerjacks over een aantal uitstekende spelers die er toch regelmatig doorheen wisten te glippen. Door een late driepunter werd de ruststand bepaald op 37-41 in het voordeel van Crackerjacks. Na de rust veranderde Crackerjacks wederom van verdediging en ging het een zone defense spelen. Klipperstars had hier een tactisch antwoord op alleen wist Crackerjacks niet iedere keer af te straffen door de vrije ballen onder het bord te missen. Mede hierdoor sloop Crackerjacks naar een voorsprong van 10 punten en dat was ook het verschil op het scorebord na 3 kwarten. 50-60. Nog niks verloren dus alleen liet Klipperstars zich wel afleiden door met andere dingen bezig te zijn dan basketbal. Arbitrale beslissingen en de tegenstander hadden effect op het spel van de Lekkerlanders. Na een time out herpakte Klipperstars zich en kwam terug tot 60-66. Het leek dus af te stevenen op een spannend slot. Echter liet Crackerjacks wederom weer zien waarom ze op de 2e plek stonden en gooiden er in de laatste minuten nog 4! driepunters in.

Driepunters

Deze driepunters werden de Lekkerlanders fataal en leverde uiteindelijk een redelijk geflatteerde 66-84 eind uitslag op. Van de 40 minuten werd er toch zeker 35 minuten goed gespeeld alleen dat bleek niet genoeg tegen deze tegenstander. Topscorers: Aron Verhaar (21 punten), Timon Huisman (19 punten). Volgende week heeft de 'Jaleco' formatie rust om de 26e van januari wederom thuis aan te treden tegen Jumpers uit Den Haag.

Meer berichten