De volleyballende dames. (Foto: Henk Ossel)
De volleyballende dames. (Foto: Henk Ossel) (Foto: Henk Ossel)

Smash 66 wint streekderby van Vollido

  Sport

Vrijdag 18 januari speelde Smash '66 de eerste thuiswedstrijd van 2019 in sportcentrum Blokweer.

ALBLASSERDAM - Het zou een streekderby worden, Vollido uit Hendrik Ido Ambacht kwam op bezoek in Alblasserdam. Smash ging net als bij de gewonnen uitwedstrijd in Zaltbommel vorig weekend, goed van start in de eerste set. De service aan Alblasserdamse zijde liep, in tegenstelling tot de service van Vollido die veel ballen uit serveerden, erg goed. Met name Rosan van den Oever kon veel directe punten scoren met haar ijzersterke services. De eerste set had Smash de overhand en won met 25-17.

De tweede set kwam Vollido veel beter uit de startblokken en binnen een mum van tijd stond Smash 5 punten achter. Aan Alblasserdamse zijde lukte er weinig meer terwijl Vollido met goede servicepasses de sterke middenaanval kon bedienen die in deze set voor veel punten zorgde. Smash verloor de set met 25-13. In het derde bedrijf konden de dames van Smash het goede en verzorgde spel van de eerste set weer oppakken. Er werd met meer overtuiging gespeeld en Smash won de set met 25-17.

Ook de vierde set speelde Smash met deze overtuiging en kon meteen de voorsprong pakken. Vollido drong nog wel aan, maar de 3-1 winst in deze wedstrijd kwam niet meer in gevaar. Ook deze set wonnen de dames uit Alblasserdam met een score van in totaal 25-22.

Meer berichten