Smash wist niet te winnen. (Foto: Privé)
Smash wist niet te winnen. (Foto: Privé)

Smash verliest in Groot-Ammers

  Sport

ALBLASSERDAM - Vrijdagavond speelde Dames 1 van volleybalvereniging Smash '66 een uitwedstrijd tegen WIK uit Groot-Ammers. Gezien de klassering in de Eerste Klasse B zou dit een belangrijke wedstrijd worden, beide teams maken kans op de tweede plek die recht geeft op promotie/degradatiewedstrijden aan het einde van het seizoen.

Van te voren heeft Smash geprobeerd de wedstrijd te verzetten, omdat Britt van den Boogaard afwezig zou zijn vanwege vakantie. Helaas ging Wik hier niet mee akkoord en dus werd de wedstrijd vrijdagavond gespeeld. Rosan van den Oever en Liesbeth Tuijtel zouden de spelverdeling overnemen in een ander systeem dan er gewoonlijk gespeeld wordt. In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op tussen de twee teams. Ook al was de spelverdeling niet op het gebruikelijke niveau; er werd gevochten voor iedere bal en er werden mooie punten gescoord. Helaas kon Smash het niet afmaken en pakte Wik de eerste set met 25-21. De tweede set begon het aan de kant van Smash beter te draaien.

Met de blokkering werden er veel punten gescoord en al snel kon Smash een grote voorsprong pakken. Smash won de set met 25-14. Helaas kon Smash het niveau niet vasthouden en zakte in de derde set ver terug in niveau. De servicedruk van Wik nam toe en de thuisploeg kon een aantal flinke serviceseries maken. Wik won de set afgetekend met 25-9. In set vier kon Smash de draad weer oppakken en ging de stand gelijk op. Toch kon Smash aan het einde van de set door een aantal eigen fouten niet doordrukken en won Wik de set met 25-22 en zo de wedstrijd met 3-1. 

Meer berichten