Beide ploegen werden kampioen. (Foto: Privé)
Beide ploegen werden kampioen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Unieke prestatie selectie CKC Kinderdijk

  Sport

KINDERDIJK - Zaterdag 23 maart gaat bij Kinderdijk de boeken in als unieke prestatie.

Op deze dag is zowel Kinderdijk 1 als Kinderdijk 2 op een dag kampioen geworden. Iets wat nog nooit in het 66-jarig bestaan van de club was gebeurd.Voor het 2e team was het een kwestie van winnen. Zij stonden immers al 3 punten los van de naaste concurrentie. Voor het 1e team een iets moeilijkere opgave. Zij moesten het opnemen tegen de nummer 1 op dat moment: ONDO uit s Gravenzande.Alleen winst was goed genoeg.

Deze wedstrijden werden allebei gespeeld in de Westlandhal. Het leuke van deze wedstrijd was dat allebei de teams in de kleuren geel/blauw spelen, dus daar aangekomen was alles in deze kleuren versierd.Voor de supporters van Kinderdijk was er een speciale tribune gereserveerd, iets wat wel nodig was omdat er alleen al een bus met 50 jeugdspelers aanwezig was. Het jeugdbestuur had alles uit de kast gehaald om er een groot feest van te maken.

Voor alle jeugd waren er toeters en bellenblazen. Ook hadden ze voor spandoeken gezorgd en natuurlijk waren er ook trommels om zoveel mogelijk herrie te kunnen maken. Tevens waren er confettikanonnen in de kleuren blauw en geel.Ongeveer 200 toeschouwers van Kinderdijk kwamen op dit spektakel af. De tribune was te klein en dus moesten er veel supporters blijven staan.

Allereerst was het de beurt aan Kinderdijk 2. Marjolein Verkerk, Anouk den Braanker, Frank van Dijk en Koen Golverdingen in het ene vak en Melissa den Braanker, Lisa Steehouwer, Daan de Vrieze en Michael Cornfield in het andere. 40 seconden na het eerste fluitsignaal lag de eerste bal al in de korf. 0-1 voor Kinderdijk door Michael. Een goed begin dus. Na 4 minuten spelen, bij een stand van 1-1, was er de eerste strafworp van de wedstrijd. Helaas werd deze gemist door Kinderdijk. Ook Melissa droeg haar steentje bij en scoorde na 14 minuten de gelijkmaker. 3-3.

Na een kwartier spelen en met doelpunten van beide kanten legde Koen de 4-4 erin. 8 minuten voor de rust werd er weer een strafworp gemist. Deze keer door ONDO. Vlak voor de thee liep Kinderdijk comfortabel uit naar een voorsprong van 5-10 door middel van een fraaie doorloopbal van Marjolein Verkerk. Direct na rust scoorde Marjolein er weer 1 en na 2 minuten spelen scoorde Daan de 6-12 met 1 hand. Tussen de 9e en de 13e minuut kwam Kinderdijk in een dipje en profiteerde ONDO hiervan. 10-13. Gelukkig kwam Kinderdijk hierna weer sterk terug en 12 minuten voor tijd was de stand 11-16. Ondanks de redelijk grote voorsprong was de spanning toch groot bij de spelers en het publiek. Na nog een score van Anouk en Frank was er eindelijk het verlossende fluitsignaal. KINDERDIJK 2 IS KAMPIOEN! Eindstand 13-19.

De scores van deze wedstrijd waren van: Michael Cornfield, Koen Golverdingen en Marjolein Verkerk 4x, Frank van Dijk 3x, Daan de Vrieze 2x, Melissa den Braanker en Anouk den Braanker 1x.

Toen was het de beurt aan Kinderdijk 1. Een grote uitdaging lag in het verschiet.Lisanne de Jonge was weer hersteld van haar blessure dus de basis 8 stonden weer in het veld. Binnen een minuut scoorde ONDO de 1-0.Na 2 minuten spelen was er een behoorlijke blessure bij Martijn Kreuk. Na een check van verzorgster Marianne den Braanker werd er besloten dat er niet verder gespeeld kon worden. Een grote tegenslag voor hem en de rest van Kinderdijk.Ruben Groenendijk kwam voor hem in het veld.Na 3 minuten scoorde Max Donkervoort de gelijkmaker 1-1.

Na 2 scores van Laura Verveer en 1 van Menno Bot was een kwartier voor rust de stand 7-4. Het zou toch niet gebeuren dat we geen kampioen zouden worden?? Bram Rouppé en Max Donkervoort persten er weer een score uit en brachten de stand met nog 8 minuten op de klok naar 9-7.1 minuut voor rust scoorde Simone Hoek de zoveelste aansluitingstreffer 10-9. Maar ook ONDO scoorde weer en dus was de ruststand 11-9.

In de tweede helft begon Kinderdijk voortvarend en forceerden ze een 4e strafworp. Deze werd gemist maar Max Donkervoort scoorde in de herkansing. 11-10. Na 3 minuten kwam Kinderdijk voor het eerst op voorsprong. Simone Hoek scoorde met een afstandsschot de 11-12.Na goede verzorging en begeleiding van Jelle Lunenborg kon tot ieders verbazing Martijn Kreuk toch weer meedoen.Hij bekroonde 13 minuten voor tijd met een score en bracht de stand op 15-16. En 4 minuten daarna op 15-17.Ook ONDO streed voor het kampioenschap en kwam weer terug naar 18-18.

De laatste 5 minuten van deze bloedstollende wedstrijd ging het publiek achter beide ploegen staan en zongen en klapten mee om hun club naar de overwinning te brengen. Laura Verveer maakte de 18-19, Max Donkervoort de 18-20 2 minuten voor tijd en ONDO scoorde 1 minuut voor tijd de 19-20. Iedereen stond strak van de spanning maar Kinderdijk ging er met de winst vandoor. KAMPIOENEN! Na het laatste fluitsignaal was er de ontlading van zowel spelers, technische staf en het publiek. Iedereen was door het dolle en vloog het veld op om alle kampioenen te feliciteren.

Scores deze keer: Max Donkervoort 7x, Simone Hoek, Laura Verveer en Bram Rouppé 3x, Menno Bot en Martijn Kreuk 2x.

Maar het was nog niet klaar.Ook Kinderdijk 4, de A3 en de B1 werden op deze dag kampioen! Aanstaande zaterdag, 30 maart is er de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. In de Molenzichthal tegen Vitesse. Deze wedstrijden beginnen om 15:00 en om 16:15.

Meer berichten