Dames 1 van Smash '66 gaat op voor promotie naar promotieklasse. (Foto: Privé)
Dames 1 van Smash '66 gaat op voor promotie naar promotieklasse. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Dames 1 van Smash '66 gaat op voor promotie naar promotieklasse

  Sport

ALBLASSERDAM - Vrijdagavond 12 april stond voor Smash een belangrijke competitiewedstrijd op het programma. Bij winst eindigen zij als tweede in een eindklassering van de eerste klasse en spelen zij aankomend weekend een wedstrijd om te promoveren naar de promotieklasse. 

De spanning op de wedstrijd was merkbaar aan het begin van de eerste set. De dames van Smash speelden gespannen en konden niet meteen tot scoren komen. Na 6 punten achterstand kwam Smash op gang en ging het aanvallend beter lopen aan Alblasserdamse zijde. De servicepass kwam beter aan bij spelverdeelster Britt van de Boogaard die op haar beurt de aanvalsters in stelling kon brengen en zo werd de ruime achterstand al snel omgebogen in een flinke voorsprong. De set werd uiteindelijk ruim gewonnen met 25-16. 

De tweede set begon Smash iets overmoedig. VCN kwam serverend op dreef en kon zo flink druk zetten waar de Alblasserdamsen niet onderuit kwamen. Liza van Erk kwam binnen de lijnen, maar ondanks een aantal mooie blokkerende acties kon ook zij het tij niet keren in set 2, Smash verloor de set met duidelijke cijfers; 25-14. De derde set stelden de dames orde op zaken en zakte VCN helemaal in. Serverend en aanvallend waren de dames van Smash niet te stuiten en de set werd gewonnen met 25-9. De vierde set hadden de dames van VCN hun zaakjes weer beter op orde. De stand ging steeds gelijk op, waarbij Smash steeds een of twee puntjes voor stond, maar aan het einde van de set werd het toch nog spannend. Coach Herman Brouwer bracht nog een wissel aan en de Alblasserdamsen zetten aan in de eindfase en knokte zich naar nipte winst in de set, 26-24. Smash won zo de wedstrijd met 3-1 en gaat zaterdag 20 april een wedstrijd om promotie naar de eerste klasse spelen. 

Naast Dames 1 deden er ook een aantal andere teams van Smash goede zaken vrijdagavond. Jongens C werd kampioen en ging traditiegetrouw het zwembad van Sportcentrum Blokweer in na afloop. Dames 2 verloor weliswaar met 3-1, maar pakte hierdoor wel een heel belangrijk punt waardoor zij ook volgend jaar in de tweede klasse kunnen blijven. Na afloop werd het competitieseizoen feestelijk afgesloten in de kantine. 
 

Meer berichten