Zaterdag 20 april speelde Smash '66 de promotie/degradatiewedstrijd in Dordrecht tegen Libanon uit Rotterdam. (Foto: Privé)
Zaterdag 20 april speelde Smash '66 de promotie/degradatiewedstrijd in Dordrecht tegen Libanon uit Rotterdam. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Smash '66 verliest de wedstrijd om promotie

  Sport

ALBLASSERDAM - Zaterdag 20 april speelde Smash '66 de promotie/degradatiewedstrijd in Dordrecht tegen Libanon uit Rotterdam. Bij winst zouden de dames van Smash promoveren naar de promotieklasse, en bij verlies komen zij volgend jaar weer uit in de eerste klasse. Voor deze belangrijke wedstrijd was er veel publiek waaronder veel jeugdleden van de Alblasserdamse volleybalvereniging afgereisd naar Dordrecht, om daar hun dames aan te moedigen. 

De eerste set kwam Smash goed uit de startblokken. De ploegen bleken gelijkwaardig aan elkaar, voor ieder punt werd gestreden en lange, mooie rally's waren daarvan het gevolg. Halverwege de sloeg Smash een gaatje van een aantal punten, en bleef die voorsprong vasthouden. De aanval over de buitenkant liep uitstekend deze wedstrijd, Tabitha van den Adel en Eva Wessels namen een groot deel van de scores voor hun rekening. Libanon drong aan het einde van de set nog aan, maar de set werd koelbloedig afgemaakt door de dames uit Alblasserdam. De tweede set kwamen de dames van Smash zeer goed uit de startblokken. Smash was op alle fronten beter, de service liep goed, de servicepasses werden uitstekend gebracht bij spelverdeelster Britt van den Boogaard en harde aanvallen werden afgewisseld met listige korte ballen. Smash won de set gemakkelijk met 25-16. 

De derde set waren de rollen omgedraaid. Smash kwam onder druk door een lange service serie van Libanon en Smash kwam meteen op een flinke achterstand. De dames van Libanon konden in hun ritme komen, terwijl Smash geen schim meer was van wat zij in de eerste twee sets lieten zien. Smash zakte volledig in en verloor de set met 25-12. In de vierde set gingen de ploegen weer meer gelijk op. De servicepass liep beter dan in de eerste set en ook blokkerend konden er meer ballen gepakt worden. Toch lukte het Smash niet het niveau van de eerste twee sets te evenaren verloor ook de derde set met 25-20. Een vijfde set moest de beslissing gaan brengen. Vanaf het begin van deze set keek Smash tegen een achterstand aan. Er werd geknokt voor wat het waard was, maar door de intensieve strijd die al geleverd was bleef het moeizaam gaan aan de kant van Smash. Aan het eind kwam Smash nog even dichterbij naar 14-13, maar Libanon maakte de wedstrijd slim af met een listige tipbal. Helaas voor de dames van Smash werd de set verloren met 15-13 en eindige de wedstrijd in 3-2 voor Libanon. Smash zal hierdoor volgend jaar helaas niet uitkomen in de promomtieklasse, maar weer in de eerste klasse gaan volleyballen. 

Meer berichten