De dames van Smash'66 gingen met drie punten naar huis. (Foto: pr)
De dames van Smash'66 gingen met drie punten naar huis. (Foto: pr) (Foto: )

Smash'66 pakt boekt derde zege op rij

  Sport

Alblasserdam - De dames van volleybalvereniging Smash'66 in Alblasserdam gingen zaterdag 5 oktober op bezoek bij Next Volley in Dordrecht. Liza van Erk startte deze wedstrijd weer in de basis, door een schouderblessure had zij de laatste wedstrijden nog niet veel speelminuten gemaakt.

Smash begon de wedstrijd niet geconcentreerd, er zat vanaf het begin van de set veel onrust in het spel. Er werd veel getwijfeld als de bal tussen de speelsters in kwam, zodat er met enige regelmaat een bal op de grond terecht kwam, die makkelijk verdedigd kon worden. Ook scoorden de speelsters van Next Volley veelvuldig op de achter- en zijlijnen van het veld en konden de dames van Smash hier richting het einde van de eerste set pas op anticiperen.

De Alblasserdamsen hadden deze gehele set tegen een achterstand aangekeken en kwamen op 22-22 pas gelijk. Een spannende eindfase brak aan, waarin Smash de meest effectieve bleek, want met 27-25 trok Smash de set naar zich toe. Else-Mieke Korporaal blesseerde zich halverwege de eerste set, waardoor Smash met zeven dames door moest.

De tweede set ging Smash beter spelen, er werden minder eigen fouten gemaakt en een aantal goede servicebeurten zorgden voor een ruimere winst dan in de eerste set, Smash won met 25-21. De derde set verving Britt van den Boogaard de andere spelverdeelster Rosa van der Lee. De derde set gaf hetzelfde spelbeeld als de tweede set. Series van mooi opgezette aanvallen werden afgewisseld met veel eigen fouten. Halverwege de derde set keek Smash tegen een achterstand van 8 punten aan. De set leek al verloren, maar het was Liesbeth Tuijtel die de Dordtse verdediging deed wankelen en punt na punt scoorde met haar service. Zo wist Smash ook deze set winnend af te sluiten, Smash won ook deze set met 25-21.

De vierde set werd er heel rommelig gespeeld door de dames van Smash. De omstandigheden in sporthal De Dijk droegen daar niet aan bij. Er moesten veel punten worden overgespeeld doordat er ballen van andere teams, die op naastgelegen velden aan het inspelen waren, het veld binnenrolden. De Dordtse dames zagen hun kans schoon en speelden in deze set beter volleybal dan Smash, de set ging dan ook terecht naar de thuisploeg, waardoor de eindstand op 3-1 voor Smash kwam.

Op dit moment bekleden de Alblasserdamse dames na drie wedstrijden een gedeelde eerste plaats in de promotieklasse. Komende week staan er geen wedstrijden op het programma maar de week erop komt de Alblasserdamse equipe maar liefst drie maal in actie op bekend terrein: sporthal 'de Blokweer'. Op woensdag 16 oktober spelen zij om 21.15 uur tegen VV Stevo dames 1 uit Zuiddorpe, op vrijdag 18 oktober om 21.15 uur tegen Cegelec Zuvo uit Zundert en op zaterdag 19 oktober spelen zij het bekertoernooi, waar de dames twee wedstrijden spelen om 12.30 uur en om 14.45 uur.

Meer berichten