Klipperstars had net wat minder wil om te winnen, zo leek het. (Foto: pr)
Klipperstars had net wat minder wil om te winnen, zo leek het. (Foto: pr) (Foto: )

Klipperstars onderuit tegen Cady

  Sport

Nieuw-Lekkerland - Voor de tweede keer dit seizoen stond voor basketbalvereniging Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland de wedstrijd tegen Cady uit Capelle aan den IJssel op het programma. De eerste keer trok Klipperstars aan het langste eind na een spannend slot 64-70. Dat beloofde dus wat voor vandaag.

De tribunes waren goed gevuld en om 15.15 uur werd de bal omhoog gegooid in Sporthal De Klipper. Cady oogde scherp en kwam dan ook snel uit de startblokken. Vanaf het begin leek er bij Cady al net een tandje meer wil om te winnen zijn dan bij de Lekkerlanders. Daarentegen had Klipperstars veel moeite met de manier van verdedigen van Cady, waardoor er geen goede scoringskansen werden gecreëerd. Ondanks het matige spel van de Lekkerlanders was het verschil nog klein aan het einde van het eerste kwart 11-15.

Het tweede kwart leek qua scoreverhouding niet veel anders dan op het eerste kwart. Cady kwam makkelijker tot score dan de Lekkerlanders, maar desondanks was er ook in de rust maar een achterstand van drie punten voor Klipperstars.

In de rust werd nog maar eens aangegeven dat als het baltempo omhoog werd geschroefd er ook betere scoringskansen gecreëerd zouden worden. Na de rust was de eerste score van Cady en langzaam maar zeker werd die voorsprong uitgebouwd. Klipperstars kwam nog terug naar 42-44 maar weer startte Cady een voorzichtige run van een aantal punten. Er waren genoeg kansen voor de Lekkerlanders om langszij te komen maar deze werden niet gegrepen. Toch bleef het tot het eind spannend want weer kwam Klipperstars door strijdvaardig te blijven op vier punten te komen 58-62. In de volgende twee aanvallen wist Cady niet te scoren maar Klipperstars ook niet. Bij de derde aanval van Cady werd er een driepunter gescoord waardoor de wedstrijd definitief beslist werd. Eindstand 58-65.

Het leek er vandaag op dat Cady de winst net wat meer wilde dan de Lekkerlanders. Daarnaast is 58 punten simpelweg te weinig om jezelf een goede kans te geven om wedstrijden te winnen. In vergelijking met vorige week werd er vandaag 33 procent op tweepunters en 21 procent op driepunters geschoten. Vorige week was dat nog wel anders met 54 procent op tweepunters en 42 procent op driepunters.

Volgende week moet Klipperstars op bezoek bij DAS uit Delft. Tot nog toe speelt Klipperstars uit beter dan thuis, het zal dan ook fijn zijn als die reeks volgende week kan voortgezet worden.

Meer berichten