Eerste winst CKC Kinderdijk

  Sport

Kinderdijk - De korfballers van Kinderdijk wonnen zaterdag 12 oktober de wedstrijd tussen de twee 'CKC's': CKC Maasluis en CKC Kinderdijk. Met een eindstand van 15-17 nam Kinderdijk de twee belangrijke punten mee naar huis. Belangrijk omdat Kinderdijk 7e en Maassluis 8e stond voor aanvang van deze pot. Maassluis was deze keer de tegenstander. Ook het 2e elftal had gewonnen met 9-15.

Ondanks het slechte weer met de hele wedstrijd motregen waren er toch aardig wat supporters meegereisd. Coach Berrevoets had deze keer besloten om te starten met Daan de Vrieze in plaats van Bram Rouppé. Verder geen wijzigingen. Binnen twee minuten nam Maassluis een voorsprong van 2-0. Drie minuten later was het alweer gelijk door scores van Marjolein Verkerk en Daan de Vrieze. Halverwege de eerste helft was Maassluis weer 2 punten los van Kinderdijk. 6-4 Ondanks de rommelige eerste helft streden beide teams voor de nodige punten. Wat resulteerde in een gelijke stand bij rust. 7-7.

Kinderdijk schoot snel uit de startblokken en gooide Amanda Temmer binnen 20 seconden de 7-8 in de korf. Hierna hadden ze de smaak te pakken en liepen uit naar een stand van 8-12.

Natuurlijk was Maassluis het hier niet mee eens en kwam halverwege de tweede helft terug tot een knappe 13-13. Mede dankzij de goede rebounds van onder andere Menno Bot kon Kinderdijk de punten mee naar huis nemen.

Scores: Daan de Vrieze en Martijn Kreuk 5x, Max Donkervoort 3x, Marjolein Verkerk, Laura Verveer, Amanda Temmer en Lotte van de Lustgraaf 1x.

Zaterdag 19 oktober speelt Kinderdijk op het eigen Molenzicht tegen Fortis uit Oost Souburgh, om 15.30 uur.

Meer berichten