Er stonden twee competitiewedstrijden op het programma. (Foto: Privé)
Er stonden twee competitiewedstrijden op het programma. (Foto: Privé) (Foto: )

Dames 1 Smash '66 wint twee competitiewedstrijden, verliest bekerduels

  Sport

OUD-ALBLAS - De afgelopen week was een druk programma voor dames 1 van volleybalvereniging Smash '66. Er stonden twee competitiewedstrijden op het programma, namelijk woensdagavond 16 oktober en vrijdagavond 18 oktober. Zaterdag 19 oktober moesten de dames aantreden voor de regionale bekerwedstrijden. 

Woensdagavond werd gespeeld tegen VV Stevo uit Zuiddorpe. Ook dit team stond in de top 3 van de poule, dus het zou de eerste echte krachtmeting worden voor de dames uit Alblasserdam. De strijd ging dan ook iedere set gelijk op en het werd het een goede en spannende wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde teams. Onmogelijke ballen werden aan beide kanten van de grond gehaald en daardoor werden er lange rally's gespeeld. Hoewel Smash iedere set met een flinke achterstand begon, wisten de dames het gaatje steeds weer dicht te maken, de voorsprong te pakken en 3 van de 4 sets te winnen. 

Vrijdagavond 18 oktober speelden de dames een wedstrijd tegen Zuvo uit Zundert. Er zat veel minder energie in de wedstrijd dan de wedstrijd van woensdag. Ook deze avond kwam Smash in de beginfase van iedere set op een achterstand te staan en pas halverwege de set ging het draaien aan de kant van de Alblasserdamsen. Kwalitatief was deze wedstrijd veel minder dan de wedstrijd van woensdag. Toch werd deze wedstrijd met 4-0 gewonnen en pakt Smash de koppositie in de promotieklasse B. 

Zaterdag 19 oktober stonden dan nog de bekerduels op het programma. De regionale bekerwedstrijden werden georganiseerd door Smash '66 en vonden plaats in sportcentrum Blokweer. Smash speelde twee sets tegen twee teams, namelijk tegen Fusion (promotieklasse A) uit Rotterdam en De Moriaan Symmachia (Derde Divisie) uit Roosendaal. Ondanks dat Smash thuisvoordeel had, gingen beide wedstrijden verloren en gaan de dames niet verder in de regionale bekercompetitie. 

Meer berichten