Klipperstars wint van puntloze Zoebas

  Sport

Nieuw-Lekkerland - De basketballers van Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland traden zaterdag 26 oktober aan tegen het nog puntloze Zoebas. Zoebas verloor al zijn wedstrijden, maar toonde de laatste matches wel aan dat het de betere kant opging. Gewaarschuwd waren de Lekkerlanders dus om zich in Zoetermeer niet te laten verassen.

De eerste periode begonnen de Zoetermeerders een stukje scherper. Klipperstars wilde in het begin druk zetten een daarmee de opbouw van de tegenstander verstoren. Echter pakte dit niet heel goed uit en wist Zoebas even voor te komen met 14-9. Daarna wisselde Klipperstars door met een andere manier van verdedigen waardoor ze tot een aantal simpele scores kwamen.

Halverwege het tweede kwart had Zoebas nog maar drie punten bij de 14 gevoegd en Klipperstars had daar 22 punten tegenover. Het kwart werd afgesloten door een prachtige driepunter waar ook nog is een fout op werd gemaakt. Via een 17-33 tussenstand liep Klipperstars uit naar een 28-50 ruststand.

Tweede helft

De tweede helft kwam Klipperstars wat minder goed voor de dag. Ondanks de grote voorsprong en het krachtsverschil wist het niet verder uit te lopen. Zoebas bleef vechten voor ieder punt en Klipperstars leek de teugels een beetje te laten vieren. Veel slordigheden in het spel van de Lekkerlanders leek Zoebas weer terug in de wedstrijd te helpen. Aan het begin van het vierde kwart stond het 55-67 en even leek het strijdlustige Zoebas te geloven in een comeback.

Gaskraan

Vanaf dat moment wist Klipperstars de gaskraan weer te vinden. Het was met name onder de basket waar er weinig gemist werd en werd er bovendien een fout gemaakt dan wisten de Lekkerlanders van de vrijeworplijn ook vrijwel iedere bal er in te gooien (75 procent raak). Van 55-67 werd er uitgelopen naar 65-88 en dat was ook de einduitslag.

Twee gezichten

Een wedstrijd met twee gezichten. Waarin Klipperstars voor rust goed voor de dag kwam en eigenlijk de wedstrijd al in het slot gooide. In de tweede helft wist het echter niet uit te lopen en waar er in de rust al een verschil was van 22 punten was het verschil aan het einde van de wedstrijd 23 punten.

Topscorers: Sem Janse (26 punten, 17 rebounds), Ricardo ’t Hoen (15 punten)

Anderhalve competitie

Doordat Klipperstars een format van anderhalve competitie speelt komt het iedere tegenstander drie keer tegen. Vandaar dat Zoebas zo komende zaterdag alweer de tegenstander is van de Lekkerlanders. Om 15.15 uur wordt de bal omhoog gegooid in Sporthal De Klipper.

Meer berichten