Smash '66 verliest in Zuiddorpe

  Sport

Alblasserdam - De dames van volleybalvereniging Smash '66 speelden zaterdag 25 januari een uitwedstrijd in het verre Zuiddorpe. De thuiswedstrijd tegen Stevo was een goede wedstrijd waarin de teams aan elkaar gewaagd waren. Dit mondde uit in een leuke en lange wedstrijd waarbij de dames van Smash '66 uiteindelijk aan het langste eind trokken. Echter hebben de dames van Smash de laatste weken flink wat wedstrijden verloren, dus de Alblasserdamsen zullen in de goede doen moeten zijn om dit Zeeuwse team te verslaan.

De eerste set kwam de dames van Smash meteen op een flinke achterstand van 5 punten. Hoewel de pass goed aankwam bij spelverdeelster Rosa van der Lee, kon er niet gescoord worden. Toch kwamen de dames weer terug, en namen de voorsprog over. Er werden veel lange rally's gespeeld en blokkerend konden de dames van Smash een paar mooie punten maken. Door een serviceserie van Stevo aan het einde van de deze set die, de dames van Smash niet konden verwerken, werd de eerste set uiteindelijk verloren met 25-19.

De tweede set begonnen de dames van Smash een stuk feller. Bij afwezigheid van Herman Brouwer, werd door stand-in coach Else Mieke Korporaal, die tot twee weken geleden nog in het veld stond, maar door een enkelblessure uit de running is, een aantal positiewisselingen doorgevoerd. Het begon aan de kant van Smash steeds beter te draaien en ondanks dat er ook in deze set een serviceserie moeilijk onder controle te krijgen was, stevenden de dames af op de setwinst. Na een paar mooie aanvallen van Eva Wessels, won Smash de set met 25-23.

De derde en vierde set kon Smash het goede spel van de eerste twee sets niet volhouden. Waar er in de eerste en tweede set met lef werd gespeeld, miste dit in de derde en zeker in de vierde set. Er werd geforceerd gespeeld waardoor er onnodige fouten gemaakt werden. De laatste twee sets gingen jammerlijk verloren en zo eindigde de wedstrijd in een 3-1 nederlaag en begonnen de dames met slechts 1 punt aan de 1,5 uur durende terugtocht naar Alblasserdam.

Meer berichten